ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές για Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και επίδομα θέρμανσης

Tις 732.000 έφτασαν οι αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές για Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και επίδομα θέρμανσης

Όπως είπε τα ποσά θα αρχίσουν να καταβάλλονται από την επόμενη εβδομάδα.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε πως η καταβολή του θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα.

Aναφερόμενος στους 60.000 ιδιοκτήτες με τα μειωμένα ενοίκια οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη την επιστροφή του 50% από τη μείωση ενοικίου, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι πρόβλημα προέκυψε από ότι όλοι αυτοί δεν είχαν δηλώσει IBAN ώστε να τους πιστωθεί το ποσό.

Το πρόβλημα θα λυθεί με την αποστολή από σήμερα μηνυμάτων στην προσωποποιημένη πληροφόρηση όσων δεν πήραν την επιστροφή με υπόμνηση να ενημερώσουν για αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως ξεπερνούν τα 32 δισ. ευρώ, οπότε η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται η πανδημία.

«Δεν φοβάμαι ότι δεν θα έχουμε τους πόρους να καλύψουμε τις ανάγκες της κοινωνίας για όσο χρειαστεί, κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα», δήλωσε ο υπουργός, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα κατάφερε, μετά την Κροατία, τη μικρότερη απώλεια εισοδήματος με την ταυτόχρονη μικρότερα απώλεια θέσεων εργασίας εν μέσω κορονοϊού στην Ευρώπη.

Για τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το θέμα θα επανεξεταστεί τον Απρίλιο.

Επίσης όπως είπε πως θα εξεταστεί στο μέλλον το ζήτημα να είναι μη επιστρεπτέο ένα τμήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 1, 2, και 3.

Πηγη – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ