ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR) συμμετείχε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR) συμμετείχε το Επιμελητήριο Εύβοιας
Στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR) συμμετείχε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Στην τηλεδιάσκεψη του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR) συμμετείχε το Επιμελητήριο Εύβοιας, μέσω του συμβούλου διοίκησης κ. Γιάννη Ζέρβα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ) και το Κέντρο Αριστείας της Γαλάζιας Ανάπτυξης – Ναυτιλίας – Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και με την υποστήριξη οργανώσεων όπως η CPMR Island Commission, Greening the Islands, η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα MSP και το EOAEN.
Με βάση την οδηγία της ΕΕ 2014/89 / ΕΕ για τη θέσπιση πλαισίου θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και το γεγονός ότι η νησιωτική επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει διαρθρωτικές δυσκολίες για την ανάπτυξη των νέων «πράσινων» και «γαλάζιων» τομέων της οικονομίας, αλλά και τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη μικρής κλίμακας, πρωτοβουλιών «από κάτω προς τα πάνω», όπως η κοινοτική ιδιοκτησία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη τομέων προτείνονται μεταξύ άλλων:
• Αρχές και παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών για να βοηθήσουν τις Εθνικές ή Περιφερειακές Αρχές στην επεξεργασία του MSP τους
• Να ληφθεί υπόψη η ευελιξία που απαιτείται κατά την ανάπτυξη δημόσιας πολιτικής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των νησιών.
• Να καταλάβει η «γαλάζια» οικονομία τη θέση που της αρμόζει για την τελική διαφοροποίηση των νησιωτικών οικονομιών, την αναβίωσή τους και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα τους.
Η τηλεδιάσκεψη συγκέντρωσε περισσότερους από 60 συμμετέχοντες που παρακολούθησαν τις παρεμβάσεις :
Του καθηγητή Σεραφείμ Πούλου (Συντονιστή Κέντρου Αριστείας για τη Ναυτιλιακή Ανάπτυξη – Θαλάσσιο Περιβάλλον – Νησιωτικό Σχέδιο του ΕΚΠΑ).
Του κ. Daniel Borg (Διευθύνων Σύμβουλου, GBC).
Της κας Patrycja Enet MSP Βόρειας Θάλασσας.)
Του κ. Jan Cornillie (επικεφαλή του έργου για την πρωτοβουλία «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της ΕΕ – Από το νησιωτικό όραμα στην ενεργειακή δράση»).
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος της ΕΟΚΕ κ. Javier Garat Pérez, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θάνος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της INSULEUR, κ. Joseph Borg, ο Πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Ελληνικών Νησιών κ. Ελευθέριος Κεχαγιώγλου και ο ιδρυτής και διευθυντής του Greening the Islands, κ. Γιάννης Χιανέττας.
Την εκδήλωση έκλεισε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το καθεστώς της οικονομίας των νησιών στην εποχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ