Το πιο ακριβό σουβλάκι του κόσμου είναι Ελληνικό – Στα 17 ευρώ το πιτόγυρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πιο ακριβό σουβλάκι του κόσμου είναι Ελληνικό – Στα 17 ευρώ το πιτόγυρο

Η τιμή του αγαπημένου ελληνικού φαγητού έχει γίνει θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες στη χώρας μας.

Είναι γνωστό πως το σουβλάκι έχει οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο και μπορεί κανείς να το βρει στις περισσότερες χώρες. Το συγκεκριμένο πιτόγυρο που θα δούμε παρακάτω φτιάχνεται στην Αγγλία και γίνεται θέμα επειδή πωλείται προς 17 ευρώ το ένα! Οι Έλληνες υπεύθυνοι του εστιατορίου το τόλμησαν και όπως λένε δικαιώθηκαν. Κέρδισαν το στοίχημα με τους πελάτες τους και πλέον δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Όλα αυτά την ώρα που οι τιμές στα σουβλάκια στην Ελλάδα βρίσκονται σε διαρκή άνοδο καθώς πλέον ένα τυλιχτό πωλείται πάνω από τα 3 ευρώ. Μπροστά στο πιτόγυρο της Αγγλίας όμως αυτά τα χρήματα δεν είναι τίποτα.

Δύο Ελληνες εστιάτορες στο Τσερτς Στρέτον, κοντά στο Μπέρμιγχαμ αποφάσισαν να εντάξουν στο μενού τους το πιο κλασικό ελληνικό «γρήγορο φαγητό» και παρά την τιμή του, βλέπουν τους πελάτες να το προτιμούν. Οπως ανάφεραν μιλώντας στον Alpha αποφάσισαν να εντάξουν στο αγγλικό μενού του μαγαζιού και το ελληνικό σουβλάκι.

Η τιμή του σε αναλογία είναι περίπου 17 ευρώ με όλο και περισσότερους πελάτες να θέλουν να το γευτούν. Είναι χαρακτηριστικό πως παρότι δεν είναι το βασικό φαγητό του καταστήματος υπάρχουν ημέρες που θα πουλήσουν 150 με 200 πίτες, φτιαγμένες όπως ακριβώς και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr