Επίσκεψη Κουτσούμπα στο Μαντούδι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Κουτσούμπα στο Μαντούδι

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό Γυμναστήριο Μαντουδίου θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Μαντούδι, στις 5 μ.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη- συζήτηση με εκπροσώπους των φορέων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, στην ανακοίνωση- κάλεσμα για την πολιτική συγκέντρωση αναφέρει:
Εργαζόμενοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, κάτοικοι της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, νέοι και νέες
Οι πρόσφατες πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην Βορειοκεντρική Εύβοια και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Μαντουδίου, φανέρωσαν με τον χειρότερο τρόπο την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης, την έλλειψη μέτρων προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών
Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοκληρωτικά, ζώα πνίγηκαν, εργαλεία και αγροτικός εξοπλισμός καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ζημιές στα σχολεία και την πυροσβεστική είναι μεγάλες. Δεκάδες οικογένειες, αγρότες είδαν το κόπο τους να καταστρέφεται, κινδύνεψαν ζωές, με δυο συνανθρώπους μας να χάνουν την ζωή τους.
Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί μια ιδιαιτερότητα του νομού της Εύβοιας. Η πικρή πείρα από τις πυρκαγιές στο Μάτι και την Κινέτα, από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την πρώτη κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας, αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ελλείψεις που αφορούν την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.
Είναι προαναγγελθέν έγκλημα της πολιτικής που εφαρμόζεται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, από τους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Ακόμα και σήμερα λίγες εγκαταστάσεις και οδικοί άξονες έχουν αποκατασταθεί. Κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τον χειμώνα που έρχεται δεν έχει παρθεί. Κανένα έκτακτο επίδομα δεν έχει δοθεί εως σήμερα για τους πληγέντες.
Να μην επιτρέψουμε να παίζουν άλλο με την ίδια τη ζωή μας.
Καλούμε το λαό της περιοχής να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της προστασίας των περιουσιών και της ίδιας του της ζωής. Να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος!
Καλούμε το λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων προστασίας της ζωής μας. Για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr