Το ευχαριστώ του Βασίλη Λύκου στους Ευβοείς

Βασίλης Λύκος-<<Θέλω να ευχαριστήσω, θερμά, όλους αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους, που με ψήφισαν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Εύβοια. Αυτούς με τους οποίους συνομίλησα και τους έσφιξα το χέρι στη συνεχή περιοδεία μου στο νησί, από πόρτα σε πόρτα, από καφενείο σε καφενείο από χωριό σε χωριό, στις μόλις αυτές τρεις εβδομάδες προεκλογικού αγώνα… αλλά κι αγωνίας για το μέλλον του τόπου μας.
Αυτούς τους απλούς ανθρώπους στα 140 χωριά, από τα 250 της Εύβοιας που επισκέφτηκα, οι οποίοι έγιναν κοινωνοί του οράματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αδιαμεσολάβητα, χωρίς τοπικούς παράγοντες, προεστούς και δημογέροντες. Αυτούς τους πολλούς, τους μη προνομιούχους της Ευβοϊκής υπαίθρου, που η καρδιά τους χτυπούσε (και χτυπάει) προοδευτικά, δημοκρατικά, αριστερά και πίστεψαν και πιστεύουν στον Αλέξη όλων των Ελλήνων τόσο γι αυτά που πέτυχε, έως τώρα, για τους κοινωνικά αποκλεισμένους όσο και γι αυτά που υλοποιούσε για τα κοινωνικά μεσοστρώματα αν η προπαγάνδα της μαύρης συντήρησης τον άφηνε και δεν είχε διεισδύσει – με τη βοήθεια πακτωλού χρημάτων – στο κοινωνικό θυμικό. Αυτούς που αψήφησαν τις γραμμές, τα «δίδυμα» και τα «τρίδυμα» και ψήφισαν με γνώμονα το ήθος, την αξία, το πρόγραμμα, τις προτάσεις αλλά και αυτό που έβλεπαν, απευθείας…
Αλλά θέλω να ευχαριστήσω κι αυτούς που δεν με ψήφισαν ή ακόμη κι αυτούς, που φοβήθηκαν ή πήγαν με το ρεύμα, που ερχόταν… γιατί αυτή είναι η δημοκρατία μας – ακόμη κι όταν δεν μας βολεύει – και η ετυμηγορία του λαού είναι πάντα σεβαστή. Άλλωστε ξέρω ότι σύντομα θα είναι κοντά μας…
Ωστόσο εμείς δεν πρόκειται να χαθούμε γιατί είμαστε σπόρος… Το 35% του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Εύβοια και το 31,5% στην Ελλάδα αποδεικνύει ότι τούτο το κίνημα λαού, που τώρα εξαπλώνεται, ήρθε για να μείνει και ότι σύντομα θα ξανακάνει Πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Αλέξη. Μόνο που τώρα, πια, πρέπει να γίνουμε πιο μαζικοί, πιο ρηξικέλευθοι, πιο ανατρεπτικοί ακόμη και με τον ίδιο μας τον εαυτό αν θέλουμε κι αν πιστεύουμε στη λαϊκή κυριαρχία όπου η εξουσία θα πηγάζει απευθείας από το λαό, θα έχει πολιτικό υποκείμενο τον ίδιο το λαό και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού, των πολλών και μόνο αυτών! Η Δημοκρατική Εύβοια λοιπόν και οι οργανώσεις μας – υφιστάμενες και νέες, πολλές – πρέπει στο επόμενο διάστημα να πυκνώσουν σε όλη την Εύβοια και να στεγάσουν μέσα τους όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές φωνές του τόπου χωρίς αποκλεισμούς και χειραγωγήσεις, ημετέρους και «παλαιούς» ή «νέους». Όλοι μαζί θα φτιάξουμε την δική μας μεγάλη «αλήθεια», ίσοι μεταξύ ίσων, που θα είναι το επιστέγασμα και η συνάθροιση της «αλήθειας» των πολλών κι όχι του ενός ή των λίγων, με την κοινωνία μέσα στο κόμμα με ρόλο και το κόμμα μέσα στην κοινωνία με λόγο.
Το χθες ήταν μόνο η αρχή, σήμερα ξεκινάμε !
Για την Εύβοια της εργασίας για όλους, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δίκαιης ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών και της πολιτικής αυτοοργάνωσης.
Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του λαού, για να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, για να υψώσουμε, στεντόρεια, τη φωνή μας σε κάθε αδικία.
Μπορεί να χάσαμε μια μεγάλη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο…>>
#προχωραμε
Δρ. Βασίλης Λύκος
Υποψ. Βουλευτής Ν. Εύβοιας