Ζωή Λιβανίου: «1 γυναίκα Βουλευτής στους 16 της Στερεάς, 3 γυναίκες Δήμαρχοι στους 25 της Στερεάς»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ζωή Λιβανίου: «1 γυναίκα Βουλευτής στους 16 της Στερεάς, 3 γυναίκες Δήμαρχοι στους 25 της Στερεάς»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, παρευρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Ελένη Ευσταθίου – Σπανού και η οργάνωση Women Act, με τίτλο «Η γυναίκα στη δημόσια σφαίρα». Στον σύντομο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων τόνισε:
«Παρά τα σημαντικά βήματα προς την ισότητα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξακολουθεί να υστερεί σημαντικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου σε σύνολο 16 εκλεγμένων Βουλευτών υπάρχει μόλις 1 γυναίκα και σε σύνολο 25 Δημάρχων υπάρχουν μόλις 3 γυναίκες Δήμαρχοι. Η εκπροσώπηση των γυναικών είναι πολύ μικρή και αυτό προκαλεί μεγάλα προβλήματα μεταξύ άλλων και στη λειτουργία της δημοκρατίας. Γυναίκες και άνδρες ιεραρχούν διαφορετικά τα προβλήματα και έχουν διαφορετική οπτική σε σχέση με το τι είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη περισσότερες γυναίκες να αντιληφθούν ότι αυτά που πραγματικά είναι σημαντικά γι αυτές, προστατεύονται καλύτερα με την παρουσία περισσότερων γυναικών στη δημόσια σφαίρα.
Οφείλουμε όλες μαζί να κινητοποιηθούμε σε όλα επίπεδα με ένα και μόνο στόχο, με ένα και μόνο όραμα. Να προστατέψουμε αυτά που έχουν πραγματική αξία και να νοικοκυρέψουμε τα πάντα. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να δυναμώσουμε την εκπροσώπησή μας, να δυναμώσουμε την αξία της γυναίκας στη δημόσια σφαίρα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr