Βουλή – Τσίπρας: Να μας πείτε γιατί παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Τσίπρας: Να μας πείτε γιατί παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη

"Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε απάντηση στο κρισιμο ερώτημα γιατί παρακολουθούσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη" τόνισε και υπογράμμισε πως αυτή η απάντηση πρέπει να δοθεί.

“Κύριε Μητσοτάκη, είστε κατηγορούμενος για αντιθεσμική εκτροπή, για υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ποιος την έχασε την ηθική για να την βρείτε εσείς και μιλάτε για ανηθικότητα, ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος” τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

“Οι υποκλοπές δεν είναι απλά ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, ειδικά αν αφορά την παραβίαση του απορρήτου εκλεγμένου εκπροσώπου, βουλευτή ή ευρωβουλευτή. Ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για αρχηγό πολιτικού κόμματος. Δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας” και πρόσθεσε”κατανοώ την ανάγκη σας να έχετε μια τοξική παρουσία, μήπως και συσπειρώσετε το κοινό σας, όμως σας ακούνε όλοι. Περιμένουν εξηγήσεις, όχι εκθέσεις ιδεών ούτε αστείες απόπειρες αντιπερισπασμών.”

“Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι ο κάθε πρωθυπουργός δύναται να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας και χωρίς να εξηγείται το γιατί; Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας;” διερωτήθηκε

“Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε απάντηση στο κρισιμο ερώτημα γιατί παρακολουθούσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη” τόνισε και υπογράμμισε πως αυτή η απάντηση πρέπει να δοθεί.

“Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε; Είναι κατάσκοπός ο Ανδρουλάκης, είναι πράκτορας; Σας δίνω τον λόγο τώρα. Πάρτε το μικρόφωνο. Η σιωπή είναι η ισχυρότερη απάντηση της ενοχής σας. Δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανηψιού σας και του Κοντολέοντος. Αποκλειστικά δική σας η ευθύνης είστε ο άμεσος προϊστάμενος του κ. Κοντολέοντος”

“Η ευθύνη είναι αμετάθετη, δεν υπάρχει φταίει ο ανηψιός μου” συνόψισε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr