28η Οκτωβρίου: Μήνυμα Τσαπουρνιώτη από την πυρόπληκτη Λίμνη Ευβοίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

28η Οκτωβρίου: Μήνυμα Τσαπουρνιώτη από την πυρόπληκτη Λίμνη Ευβοίας

Τι δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου με χαρακτηριστικά ενότητας απηύθυνε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μεταξύ άλλων από την πυρόπληκτη Λίμνη αναφέρει:

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες,

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940, η Ελλάδα όρθωσε το ανάστημά της απέναντι στις φασιστικές ορδές του Χιτλερικού άξονα με το περήφανο «ΟΧΙ» του δικτάτορα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, το οποίο έγραψε σελίδες δόξας.
Το «ΟΧΙ» πυροδότησε σφοδρές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, αλλά ο Ελληνικός στρατός πολεμώντας με απαράμιλλο σθένος, ανάγκασε τους εισβολείς να υποχωρήσουν.
Η ιαχή «ΑΕΡΑ» που φώναζαν τα παλικάρια, που άπλωναν σαν σεντόνι τη ζωή τους πάνω στο λευκό χιόνι, ορμώντας στους επίδοξους κατακτητές, λάμβανε μια ιερή χροιά για την ελευθερία.
Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι ημέρα που ενώνει όλους τους Έλληνες.
Ημέρα που μας θυμίζει το μεγαλείο του Έθνους μας και μας φορτώνει ένα μεγάλο καθήκον απέναντι στις γενιές του μέλλοντος.
Είναι πυξίδα του Ελληνισμού.
Σήμερα, όπως και τότε, καλούμαστε να κάνουμε το ίδιο. Το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων το 1940, ας γίνει το σημερινό ΟΧΙ του Δήμου μας στην καταστροφή της πυρκαγιάς και των έντονων καιρικών φαινομένων.
Την εγρήγορση και την ενότητα που είχαμε το 1940 όταν μόνο σε έξι μόνο ημέρες, κατορθώσαμε να μεταφέρουμε όλο μας το στρατό και τις εφεδρείες στα δύσβατα μέρη της Ηπείρου και όταν όλοι μαζί ενωμένοι, χαράξαμε κοινή εξωτερική πολιτική ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες.
Ας κρατήσουμε την ενότητα, την ανδρεία, τη δύναμη της ελπίδας, το αποτέλεσμα της αυτοθυσίας, την ισχύ της συλλογικής δράσης, της συνεννόησης και της συνεργασίας.
Ας απορρίψουμε τη μισαλλοδοξία, τους διχασμούς και την υπονόμευση του τοπικού και του εθνικού συμφέροντος.
Ο Έλληνας δεν κάμπτεται.
Συνεχίζει να αγωνίζεται με κάθε μέσο και οι θυσίες δίνουν κουράγιο, πάθος, ελπίδα και υπόσχεση να συνεχίσει ο αγώνας για την αναγέννηση του καμένου τόπου μας.

Ο Δήμαρχος
Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
Γεώργιος Τσαπουρνιώτης

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr