ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Στο λιμάνι της Κύμης ο γ.γ. Λιμένων κ. Κυριαζόπουλος με τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου

Στην Κύμη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.
Αποκλειστικό: Στο λιμάνι της Κύμης ο γ.γ. Λιμένων κ. Κυριαζόπουλος με τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου

Στην Κύμη βρίσκεται αυτή την ώρα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Μετά τα ευχάριστα νέα για αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης, ο κ. Κυριαζόπουλος μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου βρέθηκαν πριν από λίγο στο λιμάνι της Κύμης. Ο κ. Κυριαζόπουλος πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του λιμανιού.

Αυτή την ώρα επισκέπτονται τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima. gr έρχονται και νέες ευχάριστες ανακοινώσεις.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε για το 2022, ως άγονες, 49 γραμμές για επιδότηση. Μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά, χρηματοδοτείται με € 2.322.000 και η γραμμή ΚΥΜΗ – ΜΕΣΤΑ Χίου – ΣΙΓΡΙ Λέσβου, με 2 δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, η οποία ενώνει 3 ολοκαίνουργιες λιμενικές εγκαταστάσεις του Κεντρικού & Βορείου Αιγαίου.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου,  ο οποίος αξίζει να τονίσουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό πιέζει για την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης.

Γ.Γ. υπ. Ναυτιλίας στο evima.gr: Αναμένουμε το ενδιαφέρον εταιριών για το λιμάνι της Κύμης – Τι θα γίνει εάν δεν υπάρξει ενδιαφέρον

Με πρόσκλησή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος καλεί πλοιοκτήτριες εταιρίες για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς σύναψη σύμβασης / συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας 1 έως 5 ετών, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση 122 δρομολογιακών γραμμών σε όλη την χώρα όπως περιλαμβάνονται στον πίνακα του με α.π. 2253.2-8/31178/21/29.04.2021 εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Μεταξύ των 122 δρομολογιακών γραμμών προτείνονται και 4 νέες γραμμές με αφετηρία τον λιμένα της Κύμης και την σύνδεση του με λιμένες του Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Κυριαζόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο evima.gr και τη Ματίνα Ρέτσα για αυτή την τόσο σημαντική εξέλιξη που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Διαβάστε τι δήλωσε: ΄΄ κ. Ρέτσα πρόκειται πράγματι για μια πολύ σημαντική απόφαση για την Κύμη και την περιοχή γενικότερα η αξιοποίηση του λιμανιού. Για να είμαι συγκεκριμένος αναμένουμε το ενδιαφέρον των εταιριών για τις γραμμές και εάν βρεθεί η εταιρία, θα υπάρχει η δέσμευση αξιοποίησης του λιμανιού για πέντε χρόνια. Από την άλλη εάν δεν βρεθεί εταιρία το υπουργείο Ναυτιλίας μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο άγονης γραμμής προκειμένου να την χρηματοδοτήσει όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί εταιρία η οποία θα αξιοποιήσει το λιμάνι της Κύμης διότι προσφέρεται για τη σύνδεση με το Βόρειο Αιγαίο. Παρακολουθούμε τη διαδικασία και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Σας ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για την περιοχή της Κύμης΄΄, είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ