Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τις δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση για τις δηλώσεις Κούγια κατά Κασσελάκη

Νέα παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις δηλώσεις Κούγια για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που στρέφονται σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη.

Η κα Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για το εάν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε χθεσινές του δηλώσεις, αναφέρθηκε στον ποινικολόγο που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του και είπε μεταξύ άλλων πως «Ήταν υπερβολική η δίωξη που του ασκήθηκε, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά, αποδέχθηκε την πράξη του».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως “Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι”.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ποινικολόγος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως “σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνώστες οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στον γάμο του αυτός είναι γυναικά ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr