ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση μέτρων: Σήμερα στις 7 οι ανακοινώσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας, γάμους, δεξιώσεις

Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς θα κάνουν ανακοινώσεις για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων που αφορούν απαγόρευση κυκλοφορίας, γάμους, δεξιώσεις, μουσική στην εστίαση
Άρση μέτρων: Σήμερα στις 7 οι ανακοινώσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας, γάμους, δεξιώσεις

Στις 7 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επόμενη ομάδα μέτρων που θα αρθούν και αφορούν, μεταξύ άλλων, την μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, την αύξηση των παριστάμενων σε γάμους, την επαναφορά μουσικής στην εστίαση.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας το στίγμα έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία δήλωσε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ότι «νομίζω πρέπει να συζητάμε για διεύρυνση, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζον σήμερα βρίσκεται η μείωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η οποία θα ξεκινάει στις 1:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται «πράσινο φως» και για την επαναφορά της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παραμένει η απαγόρευση ύπαρξης όρθιων πελατών στα καταστήματα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Για την αύξηση στον αριθμό των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων ή βαπτίσεων οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αλλαγή θα γίνει από την 1η Ιουλίου με τον αριθμό να ανεβαίνει στους 200 από τους 100 που ισχύει σήμερα.
Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ