ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η δήλωση Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών

Πολιτική θύελλα με τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ
Αύριο η δήλωση Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών
Αύριο αναμένεται η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν παραιτηθεί τόσο ο Γρηγόρης Δημητριάδης όσο και ο Παναγιώτης Κοντολέων στενοί συνεργάτες και οι δύο του πρωθυπουργού.
Ο Γιάννης Οικονόμου έχει ξεκαθαρίσει πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του Νίκου Ανδρουλα΄κη για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς «επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας».

«Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία».

Παράλληλα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, θα διενεργήσει προσωπικά ποινική προκαταρκτική έρευνα, όχι για την ουσία των καταγγελιών για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά για τη διαρροή των στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα που αφορούν, όπως επισημαίνεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, «τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Με άλλα λόγια, όπως αναφέρει το dnews.gr, η έρευνα θα διενεργηθεί από τον κ. Ντογιάκο το πώς διέρρευσε εκτός ΕΥΠ το υλικό των παρακολουθήσεων – που φέρεται ότι έγιναν τόσο στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ