Υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ εξακολούθηση και κατά συρροή τάχθηκε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής.
Η εθνική αντιπροσωπεία παραπέμπει τον κ. Παππά με 178 θετικές ψήφους έναντι 86 κατά ( ο εγκαλούμενος δεν είχε δικαίωμα ψήφου), 12 «παρών», και 23 αποχές, (υπήρξε άκυρο ψηφοδέλτιο) επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως με τους χειρισμούς του επιχειρήθηκε ο έλεγχος του Τύπου από την τότε κυβέρνηση στο πλαίσιο του ευρύτερου εγχειρήματος κατάληψης της εξουσίας. Σε ό,τι αφορά τα κόμματα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στήριξαν το πόρισμα της προανακριτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε, το ΚΚΕ δήλωσε «παρών», ενώ ΕΛΛΥΣΗ και Μέρα25 απείχαν.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα επόμενα βήματα της διαδικασίας που αφορούν στη συγκρότηση του λεγόμενου Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσει σε πρώτο επίπεδο την υπόθεση και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία του ειδικού δικαστηρίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr