Χαλκίδα: Σοβαρά προβλήματα στη ΔΕΥΑΧ – Υπάρχουν μόνο 11 τεχνικοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαλκίδα: Σοβαρά προβλήματα στη ΔΕΥΑΧ – Υπάρχουν μόνο 11 τεχνικοί

Ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Χαλκίδας, Χρήστος Κούκουρας ζήτησε με τον βουλευτή Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και αν. Τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνο Αυτοδιοίκησης, Μίλτο Χατζηγιαννάκη όλα τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΧ.

Μέσα από την απαξίωση των ΔΕΥΑ η ΝΔ προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό.

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκίδας, Χρήστο Κούκουρα είχε σήμερα ο βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ μετέφερε το μείζον πρόβλημα των 5.500 εργαζόμενων σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, καθώς βρίσκονται μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, και δεν έχουν τα πλεονεκτήματα ούτε των δημοσίων, ούτε των ιδιωτικών υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται εφάπαξ.

Όσον αφορά τη Χαλκίδα, η πραγματικότητα που βιώνει η ΔΕΥΑΧ, όπως ανέφερε ο κ. Κούκουρας, είναι παρόμοια με τις υπόλοιπες της χώρας, καθώς ενώ υπάρχουν 186 οργανικές θέσεις εργάζονται μόνο 90 άτομα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο έντεκα τεχνικοί και στην αποχέτευση να υπάρχει μόνο ένας εργάτης.

Από τη μεριά του ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι η πολιτική της ΝΔ ήταν εξαρχής εμφανής, καθώς η κυβέρνηση απαξιώνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τις ΔΕΥΑ, με σκοπό να ιδιωτικοποιήσει ένα απαραίτητο δημόσιο αγαθό, όπως είναι το νερό.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το υπέρογκο ενεργειακό κόστος στις ΔΕΥΑ και η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το γνωρίζει δεν δίνει καμία λύση, στραγγίζοντας τα οικονομικά των ΔΕΥΑ, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ επί αυτού του ζητήματος υποστήριξε ότι το κόστος πλέον μόνο του ρεύματος υπερβαίνει κατά πολύ τις μισθοδοσίες όλων των εργαζόμενων στην επιχείρηση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr