Χατζηγιαννάκης: Δεν γίνεται στο όνομα του περιβάλλοντος να καταστρέφουμε το περιβάλλον
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηγιαννάκης: Δεν γίνεται στο όνομα του περιβάλλοντος να καταστρέφουμε το περιβάλλον

Δήλωση του βουλευτή Ευβοίας και αν. τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Χατζηγιαννάκη, με αφορμή την πρόσφατη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων για την κατασκευή οκτώ νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η αρμόδια διυπουργική επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή οκτώ ακόμα αιολικών πάρκων μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στην Εύβοια, με τους υπουργούς να εκφράζουν μάλιστα την ικανοποίησή τους σχετικά.

Με πρόσχημα το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταστρέψει το περιβάλλον στην Εύβοια! Το οξύμωρο της υπόθεσης ουδόλως απασχολεί τη ΝΔ, η οποία συνεχίζει απτόητη τις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές της, περιφρονώντας για μία ακόμα φορά τις ανάγκες των πολιτών, τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και τις αντιρρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής απαξίωσε να καλέσει την Περιφερειακή και τις Δημοτικές αρχές στη σχετική συνεδρίαση, ενώ ήδη οι Δήμοι Διρφύων – Μεσσαπίων, Ερέτριας, Αλιβερίου – Κύμης και Καρύστου, έχουν αντιδράσει έντονα και αιτολογημένα, τοποθετούμενοι αρνητικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι από τις πρώτες πολιτικές δυνάμεις που τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης των ΑΠΕ, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των ρύπων και η πραγμάτωση των εθνικών στόχων της χώρας. Θέσαμε όμως εξαρχής ορισμένες βασικές προϋποθέσεις, για τις οποίες η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη αδιαφορεί επιδεικτικά. Φαίνεται πως η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η φέρουσα ικανότητα μιας περιοχής, οι ενεργειακές κοινότητες που δημιουργούν χώρο για τη συμμετοχή και άλλων “παικτών” πλην των μεγάλων ιδιωτικών, τα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και η δημοκρατική διαβούλευση είναι έννοιες άγνωστες στα κυβερνητικά στελέχη, εάν δεν τους προκαλούν αλλεργία.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προς εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών επενδυτικών συμφερόντων θα μας βρουν απέναντι, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των δημοκρατικών τους αποφάσεων. Πάνω από τις μισές βουνοκορφές της Εύβοιας έχουν ήδη γεμίσει άναρχα με ανεμογεννήτριες και το νησί δεν μπορεί να μετατραπεί στην “μπαταρία” ολόκληρης της χώρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr