ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηγιαννάκης: Για τρίτη φορά μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Εύβοια

Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Ιστιαίας για την πυρόπληκτη Εύβοια, μαζί του βρέθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Χατζηγιαννάκης: Για τρίτη φορά μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Εύβοια

Για τρίτη φορά τους τελευταίους δέκα μήνες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στη Βόρεια Εύβοια.

Από τη συνάντηση με τους φορείς και τον Δήμαρχο της περιοχής στην Ιστιαία και την συζήτηση με τους ρητινοκαλλιεργητές στην Κερασιά, μέχρι τη Φαράκλα και τη συνάντηση με τους αγρότες και τον Δήμαρχο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, ένα είναι το συμπέρασμα της πραγματικότητας στη Βόρεια Εύβοια:

  • 10 ημέρες άφησε η κυβέρνηση της ΝΔ να καίει η φωτιά μόνη της,
  • 10 μήνες άφησε την Βορειοευβοιώτικη κοινωνία στη μοίρα της χωρίς αντιπλημμυρικά, χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς μέλλον και
  • 10 χρόνια θα κάνει να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση του τόπου μας, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη διακυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαρίθμησε σειρά πρωτοβουλιών στη σύσκεψη που παραβρέθηκε στο δημαρχείο της Ιστιαίας για την πυρόπληκτη Εύβοια.

– Να εξασφαλίσει άμεσα τη χρηματοδότηση η κυβέρνηση και να ξεκινήσει επιτέλους το σύνολο των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στις πληγείσες περιοχές, είτε αποτελούν αρμοδιότητα της Αυτοδιοίκησης είτε των Δασαρχείων.

– Να αρχίσει άμεσα η καταβολή της αποζημίωσης στο σύνολο των ρητινοκαλλιεργητών, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς

Κάτοικος σε Αλέξη Τσίπρα / Μετά τα 8.500 χιλιάρικα ο Μητσοτάκης θα κάνει αίτηση και για κοινωνικό τουρισμό (Βίντεο)

– Να στελεχωθούν τα δασαρχεία Λίμνης και Ιστιαίας με δασολόγους και δασοπόνους για να μπορούν να επιβλέψουν τα αντιπλημμυρικά έργα και την αναδάσωση. Αύξηση του προβλεπόμενου ποσού αποζημίωσης ανά τ.μ. για όσα πυρόπληκτα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως κίτρινα από τα 180 στα 500 ευρώ (τόσα είχαν δοθεί στο παρελθόν μετά από αντίστοιχες καταστροφές, όπως η φωτιά στην Κινέττα.

Έστω και ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση να ακούσει τα τεράστια προβλήματα, να αφουγκραστεί τις αγωνίες και να υλοποιήσει επιτέλους τα αιτήματα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και οι οποίοι έχουν αφεθεί αβοήθητοι να ξαναστήσουν τις ζωές τους μέσα από τις στάχτες μετά τη φωτιά

Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας σε Τοπικές Μονάδες Υγείας, Ανανέωση του στόλου των οχημάτων του ΕΚΑΒ Προσλήψεις δασκάλων, καμιά υποβάθμιση των σχολείων των πυρόπληκτων περιοχών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ