Δημητρόπουλος: Ολοκληρώθηκε η αναχώρηση 48 προσφύγων από το ξενοδοχείο «ΣΤΕΦΑΝΙΑ» καθώς έληξε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρόπουλος: Ολοκληρώθηκε η αναχώρηση 48 προσφύγων από το ξενοδοχείο «ΣΤΕΦΑΝΙΑ» καθώς έληξε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Τι απαντά ο δήμαρχος Ερέτριας στα περί παραπληροφόρησης

Ολοκληρώθηκε η αναχώρηση 48 προσφύγων από το ξενοδοχείο «ΣΤΕΦΑΝΙΑ» καθώς έληξε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στο οποίο είχαν ενταχθεί.

Οι πρόσφυγες είχαν ενημερωθεί σχετικά με την ημερομηνία αναχώρησής τους από το ξενοδοχείο προ διμήνου και σχεδόν όλοι είχαν μεριμνήσει εγκαίρως για τη μετεγκατάστασή τους. Διευκρινίζεται ακόμα ότι με τη λήξη του εν λόγω προγράμματος, οι πρόσφυγες αυτοί έχουν όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι Έλληνες πολίτες. Επιπλέον, είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να επιλέξουν τον τόπο διαμονής τους και να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων που η πολιτεία τους παρέχει (δυνατότητα επιδότησης ενοικίου ή φιλοξενίας σε δομές προσφύγων εφόσον το επιθυμούν).
Συνεπώς, οι όποιες αντιδράσεις από ελάχιστους εξ αυτών, που έλαβαν χώρα (σκηνή έξω από το ξενοδοχείο κλπ.), εντάσσονται στο πλαίσιο της τακτικής που χρησιμοποιεί κάθε πολίτης όταν νομίζει ότι αδικείται.
Τέλος, ό,τι άλλο έχει δει το φως της δημοσιότητας για το θέμα αυτό αποτελεί μέρος του «εργαλείου» της παραπληροφόρησης και του υποκριτικού ενδιαφέροντος.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr