ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Δεν θα παραστεί η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που προκαλεί η αντιπολίτευση

Δεν θα παραστεί η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που προκαλεί η αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει αντικείμενο απόφασης
Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Δεν θα παραστεί η δημοτική αρχή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που προκαλεί η αντιπολίτευση

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Απευθυνόμαστε στους δημότες του Δήμου μας για να τους ενημερώσουμε ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Θωμά, επειδή έχουν τον αριθμό μελών που απαιτείται για να ζητήσουν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ξεπεράσει τα όρια υποβαθμίζοντας το δημοτικό συμβούλιο.

Πριν από τρεισήμισι περίπου μήνες (την πρώτη Ιουλίου 2021) σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε συζητηθεί το θέμα τοποθέτησης δυο ανεμογεννητριών, μία στη Κοινότητα Καλεντζίου και μια στον οικισμό Κουτουμουλά, της κοινότητας Δύστου.

Σε αυτή την συνεδρίαση ήταν λαύροι κατά των ανεμογεννητριών και εναντίον της δημοτικής αρχής, η οποία πριν από ένα (1) χρόνο είχε τοποθετηθεί θετικά για την αιολική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές του δήμου και αρνητικά γα άλλες (περιοχές σπάνιου φυσικού κάλους αρχαιολογικούς χώρους κλπ)

Στην συνεδρίαση της 1-7-2021 (για τις δυο ανεμογεννήτριες σε Καλέντζι και Κουτουμουλά), δημιούργησαν ένα πολεμικό κλίμα. Όταν όμως ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας από τα δεκατέσσερα μέλη (14) της αντιπολίτευσης, που συμμετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο αποχώρησαν οι περισσότεροι σιωπηρά και την ώρα της ψηφοφορίας έμειναν μόνο έξι.
Έμειναν μόνο οι επικεφαλής των μικρότερων παρατάξεων (Θαλασσινού και Κέκης), ο Θωμάς η κ. Μπάτσα και δυο σύμβουλοι της παράταξης τους. Οι άλλοι οχτώ εξαφανίστηκαν, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν πλειοψηφία και μπορούσαν να αποφασίσουν ότι ήθελαν.
Όμως δεν ήθελαν να ψηφίσουν αυτά που υποστήριζαν πριν λίγο με υπερβολικό πάθος.
Είναι φανερό ότι είχαν υποσχεθεί στους ιδιοκτήτες ότι θα φροντίσουν να μη βγει απόφαση σε βάρος των ανεμογεννητριών, για αυτό και κανόνισαν να φύγουν οι περισσότεροι, ώστε να περάσει το θέμα, με τις δικές μας ψήφους.
Έτσι λοιπόν κατά την συνεδρίαση <<έσκιζαν τα ιμάτιά τους>> κατά των ανεμογεννητριών, για να πείσουν τους πολίτες πόσο σκληρή στάση έχουν κατά των ανεμογεννητριών και πιστεύουν ότι κορόιδεψαν όλο τον κόσμο, ενώ δεν έχουν καμιά σταθερότητα, δεν έχουν αρχές, αλλά κάθε φορά κάνουν ότι τους συμφέρει και όχι αυτό που πρέπει να γίνει.
Έτσι περίπου έκαναν και για το νηπιαγωγείο του Αγίου Ιωάννη. Ταλαιπώρησαν το Δημοτικό Συμβούλιο σε τρείς συνεδριάσεις, με προσωπικές επιθέσεις σε στελέχη της πλειοψηφίας και όταν ήρθε η ώρα της ψήφου, για να μη δυσαρεστήσουν κάποιον από τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους (του Αγίου Ιωάννη και Αγίου Λουκά), δεν πήραν θέση , δήλωσαν αποχή από την ψηφοφορία και φυσικά το θέμα ψηφίστηκε από τους δικούς μας Δημοτικούς Συμβούλους.
Έτσι κοροϊδεύουν όλο τον κόσμο, χωρίς να ντρέπονται, αλλά το χειρότερο είναι πως οι δυο μικρότερες παρατάξεις, με επικεφαλής, νέα παιδιά, ακολουθούν το Θωμά και ουσιαστικά στην πράξη τον έχουν αποδεχθεί ως αρχηγό τους.
Τώρα με καινούργια αίτηση τους η νέα ενιαία πλέον παράταξη της αντιπολίτευσης, όπως εμφανίζονται, ζήτησαν πάλι σύγκλιση Δημοτικού συμβουλίου με σκοπό να πληρώσει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000) για την προσφυγή πολιτιστικών συλλόγων και πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις δυο ανεμογεννήτριες (Καλέντζι και Κουτουμουλάς).
Εξηγήσαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι μια τέτοια απόφαση είναι παράνομη και διευκρινίσαμε ότι παράνομες αποφάσεις όποιος και να τις αποφασίσει (π.χ. Δημοτικό συμβούλιο) δεν μπορούν να εφαρμοστούν και φυσικά δεν μπορούν να πληρωθούν χρήματα.
Μας είπε ο Θωμάς στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στην οικονομική επιτροπή, να πάρουμε την παράνομη απόφαση πληρωμής της προσφυγής των πολιτιστικών συλλόγων και μετά αυτοί θα μας φέρουν διαταγή πληρωμής, με δικαστική απόφαση όπως κάνουν και άλλοι.
Οι άλλοι όμως, που φέρνουν στο δήμο εντολές πληρωμών, έχουν να πάρουν από το δήμο (δηλαδή τους χρωστά για εργασίες, προμήθειες κλπ) και για αυτό το λόγο το Ειρηνοδικείο εκδίδει τέτοιες αποφάσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση, σύλλογοι και πολίτες έχουν προσφύγει ήδη στο συμβούλιο της Επικρατείας από τις 23 Ιουλίου, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα διεκδίκησης οφειλομένων με δικαστική απόφαση. Είναι ξεκάθαρο πως η αντιπολίτευση ζητά να παρθεί μια απόφαση για κάτι που δεν θα μπορέσει να πληρωθεί ποτέ.
Αυτά τα γνωρίζουν όλα ,αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει (κυρίως τον Θωμά) είναι να βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο σε συνεχή συνεδρίαση, να δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτός προκαλεί συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων και να ασχολούνται όλοι με εκείνον.
Αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν την αντιπολίτευση, ενώ αγνοούν ή αδιαφορούν πλήρως για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Θα λέγαμε μάλιστα ότι η πλευρά του πρώην δημάρχου νοιώθει άβολα για τα έργα και τις μελέτες που έχουν γίνει ή είναι σε εξέλιξη και προσπαθεί να απασχολεί το Δημοτικό συμβούλιο και την κοινή γνώμη με διάφορα άλλα θέματα.
Υπό αυτές τις συνθήκες και για να προστατευθεί το κύρος του Δημοτικού συμβουλίου, από τον διασυρμό, η παράταξη της δημοτικής αρχής δεν θα πάρει μέρος στην συνεδρίαση που προκαλεί η αντιπολίτευση γιατί δεν υπάρχει θέμα για να ληφθεί απόφαση.
Ότι και αν αποφασισθεί δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αφού η προσφυγή έχει κατατεθεί στις 23 Ιουλίου επομένως ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε.
Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, τέθηκε το σχετικό ερώτημα στην οικονομική υπηρεσία η οποία απάντησε ότι δεν είναι νόμιμη η δαπάνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ