ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ABACUS: «Αντέχει» η ΝΔ, στα όρια της αυτοδυναμίας – Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Διατηρεί τις δυνάμεις της η κυβέρνηση με βάση τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας από την Abacus. Άνοδος για το ΚΙΝΑΛ που «απειλεί» τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δημοσκόπηση ABACUS: «Αντέχει» η ΝΔ, στα όρια της αυτοδυναμίας – Μάχη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης που έκανε η Abacus για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις της και κινείται στο όριο της αυτοδυναμίας. Παράλληλα, διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις του Κινήματος Αλλαγής που πλησιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς η γνώμη των πολιτών για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παραμένει «μοιρασμένη», ενώ αρνητική είναι στην πλειοψηφία η άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ουδέτερη παρουσιάζεται η στάση των πολιτών προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 35% έχει θετική άποψη, το 36% αρνητική και ένα 29% ουδέτερη. Για τον Αλέξη Τσίπρα το 13% έχει θετική άποψη, το 57% αρνητική και το 30% ουδέτερη. Τέλος, για τον Νίκο Ανδρουλάκη το 17% έχει θετική άποψη, το 20% αρνητική και ένα 59% ουδέτερη.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει ανέβει στο 17% με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5% και την Ελληνική Λύση με το ΜέΡΑ25 στο 2%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 36-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20-23%, το ΚΙΝΑΛ στο 18-21%, το ΚΚΕ στο 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 στο 2-2,5% και τέλος, άλλο κόμμα επιλέγει ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 9-11%.

Τι λένε οι πολίτες για τις συνέπειες της πανδημίας

Ένα ακόμα σκέλος της δημοσκόπησης, ήταν αυτό που αφορούσε στις ερωτήσεις για την πανδημία. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών έχει επηρεαστεί στην καθημερινότητά του από την εξάπλωση του κορονοϊού, ενώ μερίδιο της ευθύνης για τη διαχείριση της πανδημίας επιρρίπτεται στην κυβέρνηση.

Αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας το 62% δήλωσε αδυναμία προγραμματισμού της ζωής του λόγω του κορονοϊού, ένα 48% επιβεβαίωσε πως είχε απώλεια εισοδήματος ενώ για το 44% άλλαξαν οι συνθήκες εργασίες.

Σε ερώτηση για τις ευθύνες της πανδημίας, το 29% τις επιρρίπτει στους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα, το 28% αναφέρει τον μη έλεγχο των μέτρων, ένα 27% αναφέρει ως υπεύθυνο το κράτος που δεν έλαβε αρκετά αυστηρά μέτρα ενώ το 16% υποστηρίζει πως το κράτος δεν έλαβε εγκαίρως τα μέτρα.

Η αξιολόγηση της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι θετική για το 34%, ούτε θετική, ούτε αρνητική για το 29% ενώ αρνητικά την κρίνει το 36%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ