ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Ανησυχία των πολιτών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην οικονομία

Δημοσκόπηση Alco: Ανησυχία των πολιτών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην οικονομία
Η μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει στα οικονομικά τους ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στη νέα δημοσκόπηση της ALCO.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό του OPEN, καταγράφει τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στα οικονομικά τους αλλά και για τον ενισχυμένο ρόλο της Τουρκίας ενώ η πλειοψηφία σε ποσοστό 38% φαίνεται να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία υπηρετεί αρκετά τα εθνικά συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 31,1% (31,8% στην προηγούμενη μέτρηση της Alco), με τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει δεύτερος με 22,2% και το ΚΙΝΑΛ να ακολουθεί με 13% στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25 καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα καθώς 36% απαντά τον Πρωθυπουργό, 23% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 33% απαντά «κανέναν».

Ανησυχία για οικονομία και την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας
Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».

Για την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το 33% λέει ότι ανησυχεί πολύ και 38% αρκετά ενώ 16% απαντά λίγο και 9% καθόλου.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων φαίνεται να συμφωνούν με την θέση της Ελλάδας σε σχέση με την Ουκρανία καθώς το 38% πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας υπηρετεί αρκετά τα εθνικά συμφέροντα ενώ το 17% απαντά «πολύ». 27% και 10% στην ίδια ερώτηση απαντούν «καθόλου» και «λίγο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr