ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Τι απαντούν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Τι απαντούν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας
Δημοσκόπηση ALCO: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Τι απαντούν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε νέα δημοσκόπηση της ALCO, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, σημαντικό προβάδισμά διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ . Παράλληλα, οι πολίτες απαντούν σε σχέση με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και την εγκληματικότητα.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4% έναντι 23,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά δηλαδή, 13,6 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%. Άλλο κόμμα, απαντά το 5,1%. Στο 13,7% οι αναποφάσιστοι.

Παράλληλα, καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43%, έναντι 23% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Κανένας», απαντά το 29%.

Η άποψη των πολιτών για το lockdown και το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Το 51% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ το 40% εμφανίζεται ικανοποιημένο.

Το 81% απαντά πως σωστά ανοίγουν κάποιες δραστηριότητες όπως το λιανεμπόριο, ενώ το 12% απαντά πως οι δραστηριότητες αυτές θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές.

Το 65% απαντά πως είναι σωστή η απόφαση για άνοιγμα των Λυκείων με τη χρήση των self tests, ενώ το 24% απαντά πως ήταν λανθασμένη απόφαση.

Αντίστοιχα, το 62% ζητεί να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα, ενώ το 29% ζητεί να μην απελευθερωθούν.

Το 64% απαντά πως οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων επηρεάζονται από τις επιθυμίες της κυβέρνησης, ενώ το 20% απαντά πως δεν επηρεάζονται.

Τι απαντούν για την εγκληματικότητα

Το 56% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της εγκληματικότητας, ενώ το 32% εμφανίζεται ικανοποιημένο. Το 12% απαντά πως δεν ξέρει.

Το 36% απαντά πως η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με τρία χρόνια πριν, το 35% απαντά πως παραμένει ίδια, ενώ το 23% λέει πως η κατάσταση είναι καλύτερη.

Πηγή: politisonline.com

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ