Δημοσκόπηση PULSE: Πρωτιά της ΝΔ και κυριαρχία Μητσοτάκη – Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση PULSE: Πρωτιά της ΝΔ και κυριαρχία Μητσοτάκη – Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Συμφωνεί η πλειοψηφία με τα μη κρατικά ΑΕΙ

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29,5% με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν 12%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3%, ενώ Σπαρτιάτες, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά συγκεντρώνουν 2,5%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 13%.

Ξεκάθαρη είναι είναι υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι έχει να κάνει με το καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Ακόμη, το 52% δηλώνει πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ, το 42% εκφράζει αντίθεση σε αυτήν την προοπτική. Αναφορικά με τις καταλήψεις σε ΑΕΙ της χώρας, το 34% λέει «σίγουρα διαφωνώ», το 19% «μάλλον διαφωνώ», το 21% «σίγουρα συμφωνώ» και το 19% «μάλλον συμφωνώ».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδυναμώθηκε μετά το συνέδριο, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 34% λέει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «βγήκε» αποδυναμωμένος.

το σκηνικό αλλάζει άρδην στα δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους που προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 45% υποστηρίζει ότι το κόμμα «βγήκε» ενισχυμένο μετά το συνέδριο. Παράλληλα, το 58% αναφέρει ότι ενισχύθηκε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, το 41% πως το στάτους του Αλέξη Τσίπρα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, παρά την τοποθέτηση στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Αναλυτικά η δημοσκόπηση:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr