Εκλογές: Έρχονται πρόωρες κάλπες; Όλα τα πιθανά σενάρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Έρχονται πρόωρες κάλπες; Όλα τα πιθανά σενάρια

Όλα τα νέα δεδομένα για τις εθνικές εκλογές

Πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βλέπουν φιλοκυβερνητικά ενημερωτικά sites, με πιθανότερες ημερομηνίες 22 και 29 Ιανουαρίου 2023, ενώ οι «διαρροές» από το Μαξίμου δεν σταματούν.

Μάλιστα «φωτιά» στα εκλογικά σενάρια έβαλε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη φράση του «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές», που είπε στην Καλλιθέα το περασμένο Σάββατο.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ανοίξει και πάλι ο ίδιος την εκλογολογία κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ στις 17/11 όταν είχε πει ότι «η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019», χωρίς να αναφερθεί στο σύνηθες (μέχρι πρότινος) «ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας».

Όμως και χθες μιλώντας σε μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο, Κυρ. Μητσοτάκης ξαναμίλησε για εκλογές: «Ξέρουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το πότε ακριβώς δεν το γνωρίζουμε», είπε χαρακτηριστικά, με στελέχη του Μαξίμου που θεωρούν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν “εδώ και τώρα”, να υποστηρίζουν ότι «οι εκλογές όποτε και γίνουν το 2023 δεν είναι πρόωρες».

Οι δύο σχολές σκέψης

Όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr, οι καλά πληροφορημένοι για τα τεκταινόμενα στην «κλειστή ομάδα» του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν ότι η τελική απόφαση για τις εκλογές του Ιανουαρίου δεν έχει ληφθεί ακόμη, αλλά ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του φτιάχνουν εκλογικό κλίμα για να είναι έτοιμοι. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις υποκλοπές δεν είναι παρά ένα μικρό μέρος των όσων στοιχείων υπάρχουν. Γι’ αυτό και αναμένουν τις επόμενες ημέρες (σ.σ. σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα με την κλήση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Δημητριάδη, Ντίλιαν, Λαβράνου και Μπίζιου), ώστε να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών είναι ραγδαίες, στο Μαξίμου υπάρχουν ακόμη δύο σχολές σκέψης αναφορικά με τις εκλογές:

  • Η πρώτη που λέει «εδώ και τώρα» για να μην έρθει τσουνάμι κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ και
  • Η δεύτερη που υποστηρίζει ότι οι υποκλοπές δεν επηρεάζουν σημαντικά το εκλογικό σώμα και γι’ αυτό αργά ή γρήγορα θα ξεφουσκώσουν ως θέμα, άρα οι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας που θα έχουν ξεχαστεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr