ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Μπουραντά σε Περιφερειάρχη και βουλευτές για τις ανεμογεννήτριες

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου
Επιστολή Μπουραντά σε Περιφερειάρχη και βουλευτές  για τις ανεμογεννήτριες

Επιστολή στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους βουλευτές του Νομού Εύβοιας απέστειλε ο δήμαρχος  Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς για το θέμα των ανεμογεννητριών.

Εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Κύριε Περιφερειάρχη, κύριοι Βουλευτές

Γνωρίζετε ότι έχει αποφασιστεί η εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στην Κεντρική Εύβοια και στην Νοτιοκεντρική Περιοχή, περιοχή Κύμης, σε προστατευόμενες περιοχές και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν αποφασίσει να προωθήσουν την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας, χωρίς να υπολογίζουν τους κατοίκους αυτών των περιοχών, ούτε το γεγονός ότι πολλές από τις περιοχές στις οποίες προωθείται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών είναι προστατευόμενες περιοχές και ότι θα πρέπει αυτές οι περιοχές να αξιοποιηθούν για τουριστική ανάπτυξη και όχι για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων.

Είναι γνωστό ότι η Νότια Εύβοια είναι από τις πρώτες περιοχές στις οποίες έχουν εγκατασταθεί Αιολικά Πάρκα πριν από 25 περίπου χρόνια και σήμερα παράγονται εκατοντάδες MW, περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.

Ως Δήμος Κύμης – Αλιβερίου υποστηρίζουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Δεν συμφωνούμε όμως να καλυφθεί όλος ο Νομός με ανεμογεννήτριες.

Μέχρι σήμερα κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει τους Δήμους, που εκπροσωπούν τις τοπικές κοινωνίες, αν συμφωνούν με τους Κυβερνητικούς σχεδιασμούς, για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων σε προστατευόμενες περιοχές και από όσα γνωρίζουμε ούτε η Περιφέρεια ερωτήθηκε για αυτές τις αποφάσεις.

Επειδή διεκδικούμε να έχουμε λόγο για το μέλλον του τόπου μας, ζητάμε την συνεργασία της Περιφέρειας και όλων των βουλευτών του Νομού, αλλά και των φορέων, που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ζητάμε να συζητήσουμε το θέμα σε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και να συνεννοηθούμε για τις επόμενες ενέργειες, όπως συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς, Δικαστικές Παρεμβάσεις και τέλος κινητοποιήσεις αν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες μας.

Αυτές είναι κάποιες δικές μας σκέψεις και απόψεις, οι οποίες όμως πρέπει να συζητηθούν στην συνάντηση για να πάρουν την τελική μορφή.

       ​​

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ