ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση με βιτριόλι – Βορίδης: Η κατηγορούμενη μπορεί να βγει σε 4 χρόνια

Σύμφωνα με τον κ Βορίδη, με αφορμή την υπόθεση με την επίθεση με το βιτριόλι, «το ποινικό σύστημα, πρέπει να δει όχι μόνο την ονομαστική ποινή, αλλά εν τέλει την πραγματική έκτιση»
Επίθεση με βιτριόλι – Βορίδης: Η κατηγορούμενη μπορεί να βγει σε 4 χρόνια

Την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, για την οποία σήμερα ξεκίνησε η δίκη, σχολίασε -με την επαγγελματική ιδιότητα του δικηγόρου- ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι πρόκειται για μια συγκλονιστική ποινική υπόθεση.

Ο κ. Βορίδης σχολίασε την επιλογή της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο, λέγοντας ότι «ο νομοθέτης δίνει το δικαίωμα να μην εμφανιστεί, αλλά οι δικαστές συνεκτιμούν αν είσαι παρών ή απών» εξήγησε.

Αναφορικά με την ποινή που είναι αντιμέτωπη η κατηγορούμενη, ο κ. Βορίδης είπε ότι αντιμετωπίζει ανώτατη ποινή που φτάνει τα 15 έτη, καθώς πρόκειται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως, «από τα 5 με 6 χρόνια που θα της επιβληθούν έχει εκτίσει 1,5 και μπορεί να βγει σε 4 χρόνια» σημείωσε.

«Είναι μεγάλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, έχει κάνει ένα πρώτο βήμα η κυβέρνηση σε σχέση με τον Ποινικό Κώδικα και για τους όρους της απόλυσης» είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πείτε ότι θα της επιβάλει το δικαστήριο μέγιστη ποινή 15 έτη… Γιατί βγαίνει; Διότι υπάρχει απόφαση η όποια μεσολαβεί και δίνει το δικαίωμα να απολυθεί υπό όρους εφόσον έχει εκτίσει μέρος της ποινής της. Είπαμε, και πρέπει να γίνει αυτό και να αρχίσει να εφαρμόζεται, ότι έκτος από το τυπικό κριτήριο, πόση ποινή έβγαλε στα 5 χρόνια, υπάρχει και δεύτερο ζήτημα, αν για την ποινή πρέπει να υπολογίζουμε τις λεγόμενες ημέρες που εκτίθηκαν ευεργετικά» είπε.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης, πρόκειται για τις «διπλές» μέρες, δηλαδή τις μέρες που άμα δουλεύεις τα λεγόμενα μεροκάματα έχουν διπλή έκτιση.

«Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενώ σου λέει ο νομοθέτης πχ τα 3/5 άρα πόσα είναι τα 3/5 στα 15 είναι τα 9, τα 9 γίνονται με τα μεροκάματα 4,5 (έτη), άρα στα 4,5 αποκτάς δικαιώματα».

«Αυτά είναι που τα κατά τη γνώμη μου πρέπει να δει το σωφρονιστικό σύστημα, το ποινικό σύστημα, πρέπει να δει όχι μόνο την ονομαστική ποινή, αλλά εν τέλει την πραγματική έκτιση» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ