ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή για την ανεύρεση και το σχεδιασμό νέων φυλακών στην Χαλκίδα συνέστησε η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Προχωρά το θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών Χαλκίδας η Σοφία Νικολάου
Επιτροπή για την ανεύρεση και το σχεδιασμό νέων φυλακών στην Χαλκίδα συνέστησε η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Επιτροπή όπου θα είναι υπεύθυνη για την ανεύρεση και το σχεδιασμό νέων φυλακών στην Χαλκίδα προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι ήδη υπάρχουσες συνέστησε προπαραμονή Πρωτοχρονιάς η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η Ευβοιώτισσα Σοφία Νικολάου αποδεικνύει ότι δεν ξεχνά την ιδιαίτερη της πατρίδα και κάνει ότι περνά απ το χέρι της για την καλυτέρευση της σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι λοιπόν όλο αυτό το διάστημα παρόλο που βρέθηκαν μικρά εμπόδια η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχωρά το θέμα των φυλακών της Χαλκίδας!

Το evima.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικά βήμα προς βήμα όλες τις μέχρι σήμερα κινήσεις της γενικής γραμματέως.

Μετά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, την δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομου, του διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδος και των Τεχνικών Υπηρεσιών για την μετεγκατάσταση των φυλακών Χαλκίδας, η κ. Νικολάου έχει προχωρήσει σε μια σειρά σημαντικών ενεργειών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση και συγκεκριμένα στις 15/1/2020 η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απέστειλε αίτημα προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού με παράλληλη κοινοποίηση στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας με σκοπό την παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος της έκτασης 80 δασικών στρεμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2020 το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού με το πρακτικό υπ΄ αριθμ. 142 αποδέχεται ομόφωνα το αίτημα της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Εν συνεχεία στις 5 Μαρτίου 2020 με απόφαση υπ΄αριθμ. 707 του Μητροπολιτικού Συμβουλίου Χαλκίδας με την οποία ενέκρινε την παραπάνω πράξη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και την διαβίβασε στην Ιερά Σύνοδο για έγκριση.

Στις 10 Μαρτίου 2020 υπήρξε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Ιεράς Συνόδου προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Στις 16 Μαρτίου με απόφαση η Ιερά Σύνοδος έκανε γνωστή την απόφαση προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομο με την οποία εγκρίνει ως νόμιμη την ανωτέρω υπ΄αριθμ. 142 απόφαση-πρόταση δωρεάς του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού.

Τέλος την 1η Απριλίου 2020 η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας με έγγραφο προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού γνωστοποίησε τα αναφερόμενα συνημμένα έγγραφα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ