Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Αστυνομία – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στην Αστυνομία – Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ

Η απόφαση Χρυσοχοΐδη είναι να αντικατασταθεί ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρος Μαυρόπουλος αλλά και οι υπόλοιποι 4 αντιστράτηγοι που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας.

Αλλαγές και στην ηγεσία της Αστυνομίας αναμένονται σήμερα (16.1.2024) στο ΚΥΣΕΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να στοχεύει στην πάταξη της εγκληματικότητας και την προστασία των ανηλίκων.

Μετά την εκτέλεση του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενός από τα πιο ηχηρά ονόματα της νύχτας, η κυβέρνηση επισπεύδει τις κρίσεις στην Αστυνομία μέσω του σημερινού ΚΥΣΕΑ, θέλοντας να προχωρήσει σε άμεσες και ριζικές αλλαγές που θα βελτιώσουν το ταχύτερο δυνατόν τις επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το newsit.gr, η απόφαση Χρυσοχοΐδη είναι να αντικατασταθεί ο σημερινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λάζαρος Μαυρόπουλος αλλά και οι υπόλοιποι 4 αντιστράτηγοι που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας.

Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να αναλάβει ο επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μαλλιός, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται να προαχθεί και ο Πασχάλης Συριτούδης – με θητεία στον Έβρο – στη θέση του υπαρχηγού.

Παράλληλα, αναμένονται αλλαγές και στη θέση του επιτελάρχη, με τον Αστέριο Μαντζιώκα να προάγεται στη θέση από αυτή του Αττικάρχη. Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χρήστος Μπουλούμπασης και Νοτίου Ελλάδας ο Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Σαρωτικές αλλαγές θα γίνουν και στις θέσεις του Αττικάρχη και του αρχηγού Ασφαλείας, με τους Ιωάννη Σκούρα και Φώτη Ντουίτση να αναλαμβάνουν καθήκοντα αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr