Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» για το νερό- Τι ζητάνε δημοτικοί σύμβουλοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύβοια: «Κραυγή αγωνίας» για το νερό- Τι ζητάνε δημοτικοί σύμβουλοι

Προβληματισμός στην Εύβοια για ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις στο νερό

Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να συζητηθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Εύβοια, Κώστας Κέκης και Κώστας Καρτελιάς.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Κύριε Πρόεδρε, με αφορμή ότι πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε πολυνομοσχέδιο στη Βουλή που έχει ως στόχευση την ιδιωτικοποίηση του νερού, θα θέλαμε να συμπεριλάβετε το θέμα αυτό στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ώστε να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται να ρυθμίσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, να ρυθμίσει αν τηρούνται “οι κανόνες ανταγωνισμού”, τη στιγμή που σήμερα δεν υπάρχει ανταγωνισμός αφού το νερό είναι μονοπώλιο του κράτους και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει μια ακόμα ιδιωτικοποίηση τη στιγμή που ακόμα η εργατική τάξη και ο λαός θρηνεί τα θύματα της ιδιωτικοποίησης των τρένων, κάτι που δείχνει την κυνικότητά τους όσον αφορά την προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών».

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr