ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύβοια: Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο στο δρόμο Στόμιο – Πλατάνα

Το έργο υπόσχεται να βάλει τελος στα φαινόμενα κατολισθήσεων που ταλανίζουν την περιοχή
Εύβοια: Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο στο δρόμο Στόμιο – Πλατάνα

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο επισκευής του οδικού άξονα Στόμιο- Πλατάνα στην Εύβοια

Ο δρόμος Στομιο – Πλατάνα πρόκειται να παραμείνει κλειστός μέχρι την άνοιξη του 2023 οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο με την απόφαση αυτή να λαμβάνεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα κατά μήκος του οδικού άξονα.

Το σημαντικό για την περιοχή έργο προϋπολογισμού 15,3 εκατομμυρίων ευρώ που δρομολόγησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπόσχεται να βάλει τέλος οριστικά στα φαινόμενα επαναλαμβανόμενων κατολισθητικών φαινομένων σε μήκος 1,6 χιλιομέτρων που ταλανίζουν την περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Κελαϊδίτης μιλώντας στο evima.gr σημείωσε τα εξής: “Ο αρχικός σχεδιασμός μας για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στο τμήμα Στόμιο-Πλατάνα, ένα έργο σε μια ενεργή γεωλογικά περιοχή με βαρύ ιστορικό επικινδυνότητας, ανατρέπεται και οδηγούμαστε προς τη δύσκολη αλλά σωστή θεωρούμε απόφαση να συνεχιστούν οι εντατικοί ρυθμοί με τους οποίους το έργο εκτελείται από την αρχή του έτους, έχοντας στόχο την παράδοση στην κυκλοφορία του δρόμου για το σύνολο της επόμενη καλοκαιρινής περιόδου το 2023. Ο πρώτος λόγος ο οποίος μας οδηγεί στην παραπάνω απόφαση είναι εκείνος της ασφάλειας, όπου σύμφωνα με τα συμπεράσματα των γεωλογικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή προκύπτει αυξημένη πιθανότητα κατολισθητικών συμβάντων, που σε συνδυασμό με την εργοταξιακή κατάσταση του δρόμου και την αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εγκυμονεί σημαντικός κίνδυνος ατυχημάτων. Ο δεύτερος λόγος αφορά την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου κατά τουλάχιστον 4 μήνες για το εργοτάξιο το οποίο κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, όπου μέσα από τις ήπιες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού θα καταστεί δυνατό να εκτελεστούν κάποιες από τις πιο κρίσιμες εργασίες εντός των επόμενων μηνών, δίνοντας μας τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε την επαναλειτουργία του δρόμου με σημαντικά αυξημένους συντελεστές ασφαλείας το επόμενο καλοκαίρι. Έχουμε προχωρήσει σε ενημέρωση των Τοπικών Αρχών και επαγγελματικών φορέων τόσο γραπτώς όσο και με συναντήσεις σε Κύμη και Σκύρο, αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις συνέπειες και τα οφέλη αυτής της εξέλιξης, και θα εργαστούμε για να ανακουφίσουμε με όποια εργαλεία έχουμε στη διάθεση μας τους επαγγελματίες της περιοχής.

Αυτά συνοψίζει ο κος Κελαϊδίτης ζητώντας από τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, που θα δώσει οριστική λύση σε ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα του οδικού μας δικτύου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ