Εύβοια- Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Χατζηγιαννάκης: Άρρηκτα συνδεδεμένο με τους νέους το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύβοια- Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Χατζηγιαννάκης: Άρρηκτα συνδεδεμένο με τους νέους το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, συνόψισε πως η Βόρεια Εύβοια μετά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Νέας Δημοκρατίας έχει να αντιμετωπίσει ένα κυριολεκτικά μαύρο μέλλον.

Άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον των νέων είναι, σύμφωνα με τον Βουλευτή Ευβοίας Μίλτο Χατζηγιαννάκη, το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Όπως τόνισε μιλώντας στο “Μανιφέστο”, είναι χρέος μας να πάνε οι νέοι στις κάλπες και να κατανοήσουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το μέλλον της χώρας.

Παράλληλα, συνόψισε πως η Βόρεια Εύβοια μετά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Νέας Δημοκρατίας έχει να αντιμετωπίσει ένα κυριολεκτικά μαύρο μέλλον.

Επιπρόσθετα υποστήριξε πως η πραγματικότητα που διαμορφώνουν η διεθνής κρίση αλλά και η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ να παρακολουθεί πρακτικά αμέτοχη το πρωτοφανές τσουνάμι ακρίβειας να εκτινάσσει τις τιμές σε ενέργεια, τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, δεν καθιστούν μόνο εφικτή τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά και απαραίτητη για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Αναλυτικά η συνέντευξη

– Είναι εφικτή, κύριε Χατζηγιαννάκη, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα;

Η πραγματικότητα που διαμορφώνουν η διεθνής κρίση αλλά και η εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ να παρακολουθεί πρακτικά αμέτοχη το πρωτοφανές τσουνάμι ακρίβειας να εκτινάσσει τις τιμές σε ενέργεια, τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, δεν καθιστούν μόνο εφικτή τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αλλά και απαραίτητη για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι τιμές έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και τα οικονομικά των νοικοκυριών δεν αντέχουν, αυτό αποτυπώνεται εύγλωττα στα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

Ο χειμώνας έρχεται και αντί ο κ. Μητσοτάκης να προχωράει στα αναγκαία μέτρα στήριξης της κοινωνίας, φαίνεται ότι προγραμματίζει τα τελευταία του Σαββατοκύριακα για σκι ως Πρωθυπουργός.

– Δεν θα δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό, όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης;

Είναι πραγματικά οξύμωρο και ίσως τραγελαφικό να μας κατηγορεί για τον κίνδυνο δημοσιονομικού κενού η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη δηλαδή που με τις δημοσιονομικές πολιτικές της, τις ίδιες που ασκεί και σήμερα, χρεοκόπησε τη χώρα και την έστειλε στα μνημόνια Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι μία έντιμη πολιτική δύναμη που κυβέρνησε για τέσσερα χρόνια και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, αφήνοντας γεμάτα τα δημόσια ταμεία με 37 δις ευρώ.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται αυτό.

Οι διαφορές μας με τη Νέα Δημοκρατία είναι χαοτικές, εκείνη επέλεξε να μοιράσει αδιαφανώς 7,5 δις ευρώ με απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ επιλέγει στο πρόγραμμά του να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, στην οποία έχει οδηγήσει την κοινωνία η κυβέρνηση, μειώνοντας τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, με συνολικό κόστος 2,5 δις ανά έτος.

Η τεράστια διαφορά μας είναι οι τσέπες που μοχλεύονται τα χρήματα. Εμείς ως μια προοδευτική κυβέρνηση έχουμε χρέος για άλλη μια φορά να στηρίξουμε τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

– Έχει όραμα η Αριστερά ή μήπως, όχι και γι’ αυτό βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη;

Για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι τεράστιες οι ευθύνες των κομμάτων εξουσίας (κυρίως αλλά όχι μόνο της παραδοσιακής δεξιάς) και της ηγεσίας της ΕΕ, που αφενός με τις πολιτικές τους και αφετέρου με την προώθηση της απολίτικης τεχνοκρατικής κυβερνησιμότητας στρώνουν τον δρόμο στην αμφισβήτηση της δημοκρατίας, των θεσμών και των δικαιωμάτων.

Η Αριστερά έχει ένα διαχρονικό όραμα, αυτό της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας. Χρέος όχι μόνο των αριστερών αλλά όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων είναι να καταδεικνύουν πειστικά τις ανισότητες που το κυρίαρχο σύστημα αναπαράγει και διευρύνει και παράλληλα να διαθέτουν και να ανανεώνουν διαρκώς ένα συγκεκριμένο σχέδιο προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ο αγώνας είναι κοινός απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς και σε αυτούς που κλείνουν το μάτι στην ακροδεξιά εντός και εκτός συνόρων.

– Γιατί δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η φθορά της κυβέρνησης;

Η ανάγνωση των δημοσκοπήσεων έχει διάφορες οπτικές. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις βέβαια βλέπουμε τη ΝΔ να «πέφτει», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανεβαίνει σταθερά, αλλά ίσως όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε και κυρίως επιτάσσουν οι συνθήκες της κοινωνίας.

Εκεί είναι το στοίχημά μας, στην εξωτερίκευση των θέσεων και του προγραμματικού μας σχεδίου. Δουλειά, δηλαδή, και πάλι δουλειά μέχρι τις εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές.

Ο μεγάλος εχθρός, πλην της Νέας Δημοκρατίας, για την κοινωνία είναι η αποχή των νέων.

Είναι χρέος μας να πάνε οι νέοι στις κάλπες και να κατανοήσουν ότι το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το μέλλον της χώρας είναι ένα σχέδιο άρρηκτα συνδεδεμένο με το δικό τους μέλλον, με τους δικούς τους καθημερινούς αγώνες.

Και για να το κλείσω το θέμα των δημοσκοπήσεων, αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πίστευε πραγματικά στα νούμερα των δημοσκοπήσεων θα είχε κάνει ήδη εκλογές ή θα τις είχε προκηρύξει.

Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση της ΝΔ είναι ότι η κοινωνία έχει αντιληφθεί την εξαπάτηση των εκλογών του 2019 και δεν πρόκειται να ξανακάνει το ίδιο λάθος, επιλέγοντας την ολιγαρχία έναντι της Δημοκρατίας και το παρακράτος έναντι του Κράτους.

– Ποια είναι η κατάσταση στην Εύβοια ένα χρόνο μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές;

Η Βόρεια Εύβοια μετά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα της Νέας Δημοκρατίας έχει να αντιμετωπίσει ένα κυριολεκτικά μαύρο μέλλον.

Τα έργα «φωτοδότες» της εξωθεσμικής επιτροπής Μπένου αποδείχθηκαν εκτός τόπου και χρόνου, την ίδια στιγμή που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης των Βορειοευβοιωτών οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτια από την καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και χωρίς ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση.

Οι τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Εύβοιας εκλιπαρούν, πριν ακόμα από τη φωτιά, εδώ και τρία χρόνια, για τα βασικά, για κάλυψη ΕΚΑΒ και για ασθενοφόρα και ακόμα ακούνε μόνο «θα». Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση για παραγωγική ανασυγκρότηση και την ίδια στιγμή να υποβαθμίζονται διαρκώς τα σχολεία.

Γιατί να μείνει στο τόπο της μία οικογένεια της Βόρειας Εύβοιας;

Οι φιέστες και η κοροϊδία των πολιτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν και ένα όριο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ειδικά στη Βόρεια Εύβοια αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, το έχει ξεπεράσει και αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα το αντιληφθεί με τρόπο ηχηρό και δημοκρατικό, στις ερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ