Εύβοια: Υπολειτουργεί το νοσοκομείο της Χαλκίδας – Σοβαρές καταγγελίες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Υπολειτουργεί το νοσοκομείο της Χαλκίδας – Σοβαρές καταγγελίες

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε στην πρώτη του τοποθέτηση τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου

Καμμία συγκεκριμένη απάντηση για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας δεν είχε να δώσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή της σχετικής επίκαιρης ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τόνισε στην πρώτη του τοποθέτηση τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, επισημαίνοντας ότι, παρότι η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα κενά στις οργανικές θέσεις είναι τόσο σοβαρά που πολλά τμήματα υπολειτουργούν και η ταλαιπωρία, τόσο των πολιτών όσο και του προσωπικού απαξιώνει και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο υπουργός Υγείας επιχείρησε μέσα από την απαρίθμηση μιας σειράς αριθμών και στοιχείων να εμφανίσει μια μαγική εικόνα για την κατάσταση στο Γ.Ν. Χαλκίδας, αποφεύγοντας οποιαδήποτε απάντηση στο γιατί στην πρόσφατη προκήρυξη για προσλήψεις γιατρών προβλέπεται η πρόσληψη ενός και μόνο ακτινολόγου και κανένας παθολόγος και κανένας γιατρός για τα επείγοντα, τη στιγμή που για να λειτουργήσουν τα τμήματα αυτά χρειάζονται κανονικά 10 με 12 γιατρούς και τουλάχιστον 6-8 για να καλυφθούν οι ανάγκες στοιχειωδώς.

Στη δευτερολογία του ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σχολίασε πως ο υπουργός, είτε δεν έχει εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στο Γ.Ν. Χαλκίδας είτε εμπαίζει τους πολίτες της Εύβοιας και το προσωπικό, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν φύγει από το νοσοκομείο είκοσι ειδικευμένοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων, ενώ οι υπάρχοντες γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται στα όρια σωματικής και ψυχολογικής κατάρρευσης λόγω των εντατικών ρυθμών και των οφειλόμενων ρεπό και κανονικών αδειών.

Ολοκληρώνοντας, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι καλοί είναι οι αριθμοί, ωστόσο η πραγματικότητα διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr