ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eύβοια: Σε εκδήλωση για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και στα «Ταμύναια 2022» η Σοφία Νικολάου

H υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου, μεταξύ άλλων, απέμεινε τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά της περιοχής που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Eύβοια: Σε εκδήλωση για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και στα «Ταμύναια 2022» η Σοφία Νικολάου

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία (2019-2022), από την προέλαση, στη στασιμότητα και την κατάρρευση, που έγινε χθες στην Εύβοια, συμμετείχε η Σοφία Νικολάου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Απανταχού Αγιωργητών Καρυστίας Ευβοίας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΟΠΑΣΤΕ).

Στους παρευρισκόμενους ξύπνησαν μνήμες από τις χαμένες πατρίδες με αφορμή την ομιλία του κ. Ανδρέας Κούκου, νομικού-ιστορικού και προέδρου Δ.Σ. της Εταιρείας Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας «Ιωάννης Καποδίστριας».

Η Εύβοια, που δέχθηκε στην αγκαλιά της χιλιάδες πρόσφυγες, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξαναθυμήθηκε όσα έγιναν πριν από 100 χρόνια και μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια του Μάριου Ρέτσα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, απέμεινε τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά της περιοχής που πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη συνέχεια η κ. Νικολάου μετέβη στο Αλιβέρι όπου ο Εμπορικός Σύλλογος διοργανώνει τα «Ταμύναια 2022». Χθες έγινε συναυλία όπου τραγούδησε ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, ένας πολυτάλαντος καλλιτέχνης που κατάγεται από την περιοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ