Για τα έργα της Εύβοιας μίλησε στη Λάρισα ο Φάνης Σπανός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τα έργα της Εύβοιας μίλησε στη Λάρισα ο Φάνης Σπανός

Τι είπε για την παράκαμψη Χαλκίδας

Η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή για την υλοποίηση στρατηγικών συγκοινωνιακών υποδομών, που εκκρεμούσαν δεκαετίες και που ήταν το θέμα συζήτησής μας στην εκδήλωση για τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027 που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων!

Πιο εμβληματικά έργα είναι ο Ε65 που ολοκληρώνεται, η παράκαμψη Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών και ο «Διαγώνιος άξονας Φωκίδας» που οδεύουν προς συμβασιοποίηση από το Υπουργείο Υποδομών. Ακόμη, το Λαμία – Καρπενήσι και ο βόρειος οδικός άξονας της Εύβοιας που ωριμάζουν – πλέον – με ταχύτητα οι μελέτες.

Μια σειρά από επίσης σημαντικούς οδικούς άξονες που διεκδικούμε, όπως οι παρακάμψεις Βασιλικού, Αμαρύνθου, ανατολική Θηβών, αλλά και το Αταλάντη – ΠΑΘΕ – Σκάλα Αταλάντης. Ακόμη, ο δρόμος από Αλιβέρι προς Κύμη που ολοκληρώθηκε μελετητικά και αναζητούμε χρηματοδότηση, αλλά και ο νότιος άξονας της Εύβοιας προς Κάρυστο που πάει για σύμβαση και κατασκευή!

Σημαντικά τα έργα οδικής ασφάλειας που ήδη εκτελούμε. Ενδεικτικά, Στόμιο – Πλατάνα, Άγιος, Μπάσαλε Σκύρου και Κοκόσι Ανθηδώνας, που έχουμε σύμβαση και πρέπει να ξεκινήσει. Αλλά και εκείνα που υποβάλαμε πλήρεις φακέλους και αναμένουμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης: Αράχοβα – Λιβάδι, οδός προς Προυσσό, Πλατάνα και φυσικά Ήλια! Ενώ μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες θα πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών, με προϋπολογισμό περίπου 50.000.000 ευρώ.

Μιλήσαμε για τα 7+1 λιμάνια και αλιευτικά καταφύγια που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Άγιος Κωνσταντίνος, Αρκίτσα, Μαντούδι, Λιχάδα, Αγ. Άννα, Γλύφα, Αχλάδι και σύντομα Ιτέα. Αλλά και για τα εμπορικά λιμάνια Στυλίδας που ωρίμασε μελετητικά και αναζητούμε χρηματοδότηση και Χαλκίδας που μελετάται από τον ΟΛΝΕ.

Μιλήσαμε για το σιδηροδρομικό δίκτυο που διαπερνά την Περιφέρειά μας και οφείλει να παρέχει τις βέλτιστες υπηρεσίες!

Τελευταίο – αλλά σίγουρα όχι έσχατο – το δίκτυο υδατοδρομίων της Στερεάς Ελλάδας, το οποίο σχεδιάζουμε μεθοδικά με τον ΟΛΝΕ και τα Λιμενικά μας Ταμεία και προορίζεται να δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας!

Έργα όχι για τα έργα! Έργα καλοσχεδιασμένα και στοχευμένα να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για το αναπτυξιακό άλμα, που θα μας φέρει πιο κοντά στην Στερεά Ελλάδα που αγαπάμε και μας αξίζει», δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr