ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μαρινος για το νομοσχέδιο σχετικά με την επιτάχυνση έργων ΑΠΕ

Το αναφέρει ο βουλευτής
Γιώργος Μαρινος για το νομοσχέδιο σχετικά με την επιτάχυνση έργων ΑΠΕ

Επικίνδυνοι για τον λαό οι ανταγωνισμοί για Ενέργεια και μοίρασμα αγορών

Άμεση σύνδεση με την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Μαδρίτη, έχει η συζήτηση του νομοσχεδίου που δίνει νέα προκλητικά προνόμια στις επιχειρήσεις των ΑΠΕ και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος μιλώντας στη Βουλή, όπου συζητείται το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που διευκολύνει τις επενδύσεις των «πράσινων αρπακτικών» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Όπως επισήμανε η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, και τα σχέδια της λυκοσυμμαχίας που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, αφορούν σε ανταγωνισμούς για την Ενέργεια, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και το μοίρασμα των αγορών.

Η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς μέσω των σχεδιασμών ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ αυξάνει τους κινδύνους για τον λαό, σημείωσε ο Γ. Μαρίνος, προσθέτοντας ότι η προκλητική στάση της Τουρκίας και οι διεκδικήσεις της, τροφοδοτούνται από τον ευρωατλαντικό παράγοντα και διαμορφώνεται έτσι το έδαφος για οδυνηρούς συμβιβασμούς σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ανέδειξε επίσης, ότι οι αβάσταχτες αυξήσεις στην Ενέργεια ξεκίνησαν πριν το ξέσπασμα του πολέμου και έχουν τις ρίζες τους στην απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας, στην οποία συνέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις. Στηρίχθηκαν και στηρίζονται με δεκάδες δισεκατομμύρια οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ, επιβλήθηκε το τέλος ρύπων στην κατεύθυνση της απολιγνιτοποίησης, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται με την πολιτική της απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο και την αντικατάσταση με το ακριβό αμερικανικό LNG, όπως σημείωσε.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια, ενάντια στην καταπάτηση βουνών, φυσικής ομορφιάς, αρχαιολογικών χώρων, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό τους.

Επίσης σημείωσε ότι το ΚΚΕ παλεύει για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Και έκλεισε ότι μόνο με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι εγχώριες πηγές ενέργειας και να τελειώσει η ενεργειακή φτώχεια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ