ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Χαλκίδας για πογκρόμ μετακινήσεων εργαζομένων

Τι αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
H Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Χαλκίδας για πογκρόμ μετακινήσεων εργαζομένων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή Χαλκίδας για πογκρόμ μετακινήσεων εργαζομένων και αντικατάσταση τους στις θέσεις που υπηρετούσαν και είχαν ανταποκριθεί επιτυχώς, με άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις στερούνται της εμπειρίας και της γνώσης του αντικειμένου.
Η κυρία Δήμαρχος Χαλκιδέων με μία ανεξήγητη απόφαση μετακινεί μαζικά εργαζόμενους από τις θέσεις τους, μεταξύ των οποίων και μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου και τοποθετεί σε αυτές άλλους, προφανώς της αρεσκείας της. Η ενέργεια της προκαλεί ερωτήματα και εκθέτει ανεπανόρθωτα την Δημοτική Αρχή, αφού σε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δημιουργεί αναστάτωση και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Το γεγονός δε ότι η κυρία Δήμαρχος επέλεξε να προχωρήσει σε «εργασιακές διώξεις» λίγες ημέρες μετά την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της ανάδειξης του νέου Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων προκαλεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα και δείχνει σκοπιμότητα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Σημειώνεται δε, πώς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων είχε αιτηθεί συνάντηση με την Δήμαρχο Χαλκιδέων προκειμένου να της εκθέσει τα προβλήματα των εργαζομένων. Η απάντηση της ήρθε με αυτόν τον επαίσχυντο τρόπο.
Η Δημοτική Αρχή κρύβεται πίσω από την «νομιμότητα» των ενεργειών της, αλλά ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Πόσο μάλλον όταν οι μετακινηθέντες, υπάλληλοι ή προϊστάμενοι, έχουν ανταποκριθεί και με το παραπάνω στις προκλήσεις των καιρών, και συγκεκριμένα της πανδημίας.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί την Δήμαρχο Χαλκιδέων να σταματήσει να λειτουργεί ως «τσιφλικάς» και να διαταράσσει τον οικονομικό-οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων. Σημειώνει επίσης πώς θα στηρίξει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων στις όποιες αποφάσεις λάβει από εδώ και στο εξής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ