ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου, ο ανασχηματισμός και ένας πιθανός αιφνιδιασμός Μητσοτάκη

Ένα από τα σενάρια υποστηρίζει πως δεν είναι απίθανο ο κ. Μητσοτάκης να αιφνιδιάσει και να ανεβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με νέο κυβερνητικό σχήμα
Η αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου, ο ανασχηματισμός και ένας πιθανός αιφνιδιασμός Μητσοτάκη

Όπως επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποτελούν μετασχηματισμό του μηχανισμού του Μαξίμου και είναι επακόλουθο της κρίσης με τις φωτιές αλλά και της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Και είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να κάνει τις αλλαγές σε δυο φάσεις. Αρχικά να ανανεώσει και να ενισχύσει τον στενό πυρήνα των συνεργατών του για να προσαρμοστεί ο μηχανισμός του Μαξίμου στα νέα δεδομένα, αλλά και για να τρέξουν άμεσα και αποτελεσματικά όλες οι διαδικασίες που αφορούν στη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές και την αποκατάσταση των περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, θα ακολουθήσει η ανανέωση στο κυβερνητικό σχήμα, που αναμένεται να είναι ριζική. Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τολμηρές αποφάσεις και αυτό σύμφωνα με αρμόδιους κύκλους καταδεικνύει την πρόθεση του πρωθυπουργού για δομικό ανασχηματισμό.

Αναφορικά με το timing που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός για να κάνει τον ανασχηματισμό, αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και της οικονομίας.

Και επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, φαίνεται πως το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από έναν ανασχηματισμό θα ολοκληρώσει τη θητεία της κυβέρνησης στο τέλος της τετραετίας.

Ένα από τα σενάρια υποστηρίζει πως δεν είναι απίθανο ο κ. Μητσοτάκης να αιφνιδιάσει και να ανεβεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με νέο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές, «ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ