Η απάντηση του Γιώργου Κύρτσου στη ΝΔ για την διαγραφή του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Γιώργου Κύρτσου στη ΝΔ για την διαγραφή του

Η αιχμηρή ανακοίνωση κατά της ηγεσίας του κόμματος. 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter επέλεξε να απαντήσει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στην διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία.

«Έθεσα ζητήματα στην ηγεσία ΝΔ: Λάθη & παραλείψεις στο θέμα της πανδημίας που κόστισαν χιλιάδες νεκρούς. Λάθη οικονομικής πολιτικής που φτωχοποίησαν κόσμο, οδηγούν σε νέες περιπέτειες. Κουκούλωμα σκανδάλου Novartis,διώξεις δημοσιογράφων,Τουλουπάκη. «Απάντησαν» με διαγραφή μου», έγραψε ο Γιώργος Κύρτσος στο twitter.

Τη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από την Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Εξηγώντας την απόφαση της διαγραφής από τη ΝΔ στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρεται ότι ο Γιώργος Κύρτσος με αναρτήσεις του δυσφημεί διεθνώς τη χώρα.

«Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιώργος Κύρτσος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά ο ίδιος με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο.

Η απόφαση για διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου ελήφθη δυνάμει του άρθρου 5 §1.2 του καταστατικού του κόμματος σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr