Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής απαντά στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων για την άδεια ειδικού σκοπού

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, με επιστολή της στους διευθυντές των Καταστημάτων Κράτησης, ζήτησε την ενδελεχή εξέταση των αιτήσεων του προσωπικού για τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού και τυχόν απόρριψη αυτών -κατόπιν σαφούς αιτιολόγησης της απόφασής τους- ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία των φυλακών.

Όπως η ίδια δήλωσε κάτι ανάλογο είχε γίνει και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα Καταστήματα Κράτησης είναι ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο και δεν προβλέπεται από πουθενά η αναστολή λειτουργίας ή περιορισμός τους.
Για λόγους τάξης και ασφάλειας δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι στα Καταστήματα Κράτησης να ενταχθούν στο ειδικό καθεστώς που ισχύει για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο των μέτρων για τον Covid-19.
Επομένως, μου προξενεί αλγεινή εντύπωση η επιστολή της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας η οποία ζητά τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού και για το προσωπικό των φυλακών, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Νικολάου.
Και μάλιστα χωρίς να γίνεται καμιά αναφορά στο πώς θα μπορούσε να ισχύσει αυτό το καθεστώς ώστε να μη μείνουν αφύλαχτα τα Καταστήματα Κράτησης.
Οι έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε όλοι απαιτούν σύνεση, ομοψυχία και αντίληψη της πραγματικής κατάστασης που επικρατεί.
Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, κατέληξε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.