ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακοκαιρία «Αθηνά» – Εύβοια: «Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε», λέει ο δήμαρχος

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη.
Κακοκαιρία «Αθηνά» – Εύβοια: «Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε», λέει ο δήμαρχος

Δραματική είναι η κατάσταση στον Δήμο Μαντουδίου Ευβοίας και σε ολόκληρη την ενότητα Νηλέως, που χτυπήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες της κακοκαιρίας «Αθηνά» οι οποίες ήρθαν ως συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Οι κάτοικοι με ένα λάστιχο και μία σκούπα στο χέρι προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες αλλά μάταια. «Η φύση εκδικείται για τα μπαζωμένα ρέματα», λένε απεγνωσμένοι με ένα στόμα, να σώσουν ό,τι σώζεται.

Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τεράστιος και ανεξέλεγκτος επειδή η καμένη γη δεν μπορεί πια να απορροφήσει το νερό. Οι δασεργάτες τονίζουν ότι η κακοκαιρία τούς πρόλαβε και οι εργασίες διακόπηκαν.

Σοβαρές καταστροφές σε Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, οργανώθηκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο.

Από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν δρόμοι, ενώ διαλύθηκε το παραλιακό μέτωπο κοντά στην Αγία Άννα.

«Δεν έχουν γίνει τα έργα που έπρεπε να γίνουν. Έχει γίνει μόνο το 10% των έργων», καταγγέλλει ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης στο Mega και συμπληρώνει: «Η καμένη γη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ορμή του νερού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού, Ιωάννη Κοντζιά. «Δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει ούτε αντιπλημμυρικά αλλά ούτε και αντιδιαβρωτικά έργα στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ