Κάρυστος: Στην Φρεγάτα «Αιγαίον» για τα Θεοφάνεια ο Νίκος Χαρδαλιάς – Αποκλειστικές εικόνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάρυστος: Στην Φρεγάτα «Αιγαίον» για τα Θεοφάνεια ο Νίκος Χαρδαλιάς – Αποκλειστικές εικόνες

Στην Φρεγάτα «Αιγαίον», στην Κάρυστο για τον εορτασμό τον Θεοφανείων βρέθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, με ελικόπτερο έφτασε το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου στην Κάρυστο για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων.

Λίγο μετά τις 09.00 προσγειώθηκε το ελικόπτερο της πολεμικής Αεροπορίας, στην Φρεγάτα Αιγαίον, η οποία βρισκόταν ανοιχτά της Καρύστου. Με λαμπρότητα, καλό καιρό και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας πραγματοποιήθηκε η γιορτή των Θεοφανίων και ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες ο κ. Χαρδαλιάς, ήταν εκείνος ο οποίος πέταξε τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα παρουσία του πληρώματος και του ιερέα που τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων για τα Θεοφάνεια, μέσα στην Φρεγάτα.

Η Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι η τρίτη Φ/Γ τύπου Standard που αποκτήθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Οι δυο προηγούμενες είναι οι Φ/Γ «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ». Το όνομα «ΑΙΓΑΙΟΝ» δόθηκε σε αναγνώριση της σπουδαιότητας του ομώνυμου Ελληνικού Πελάγους, που επί χιλιετηρίδες αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του χερσαίου κορμού της χώρας μας και των Ανατολικών Ελληνικών νήσων. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία από το Royal Schelde Shipyardσε στενή συνεργασία με το Ολλανδικό Ναυτικό. Καθελκύστηκε την 13-7-78 και τέθηκε σε επιχειρησιακή χρήση την 29-10-80 με την επωνυμία «BANCKERT». Το 1992 αποφασίσθηκε η αγορά του, μαζί με άλλα δυο του αυτού τύπου, από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο οποίο και παραδόθηκε στις 14-5-93 μετονομαζόμενο σε Φ/Γ «ΑΙΓΑΙΟΝ». Η φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» είναι το τέταρτο πλοίο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παίρνει αυτό το όνομα.

 

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr