Kασσελάκης: Θα κερδίσω τις Εθνικές Εκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kασσελάκης: Θα κερδίσω τις Εθνικές Εκλογές

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό που αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό που κάνει δεν είναι ανασχηματισμός αλλά ανακύκλωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο MEGA.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό που αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτό που κάνει δεν είναι ανασχηματισμός αλλά ανακύκλωση».

«Λέμε για να τον ανασχηματισμό, και για ΠΑΣΟΚογενή στελέχη, όταν η πολιτική του δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιούνται οι δεξιοί. Είναι ανακύκλωση αυτό που θα κάνει. Πιστεύω πως θα ‘’τιμωρήσει’’ κάποιους υπουργούς που είπαν βλακείες προεκλογικά, όπως ο κ. Σκέρτσος για τα απορρυπαντικά. Θα έπρεπε να ‘’τιμωρήσει’’ κατά την γνώμη μου και την μεγάλη αλαζονεία του κ. Γεωργιάδη για τα ανθρωπάκια για τους νοσηλευτές. Έχουμε όμως έναν πρωθυπουργό ο οποίος ψεύδεται για την παρουσία του καθολικού επισκόπου στην Κέρκυρα με την συνταξιούχο γυναίκα που του λέει ότι δεν βγάζει τον μήνα με 140 ευρώ. Άρα δεν ξέρω πού είναι ο πήχης της ηθικής».

Αναφερόμενος στα ποσοστά που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είπε πως το κόμμα του δεν ανήκει στους «χαμένους» αυτής της προεκλογικής αναμέτρησης για τους εξής λόγους:

«Μετά από δύο διασπάσεις, στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρσι ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41% στο 28%. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά, όπως οι νέοι, βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους και ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες. Όταν μικραίνεις τη διαφορά σου σε απόσταση αναπνοής, σημαίνει πως κάτι αλλάζει και είμαι υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών στα κοινά από τα οποία άρχισε. Δεσμεύομαι πως θα κάνω τα πάντα για το καλό αυτό που του κόσμου».

«Έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά και γι’ αυτό έχουμε αντέξει»
Σε σχέση με το εάν ο ίδιος έχει κάνει λάθη, τα οποία οδήγησαν στα να μην πάρει το κόμμα μεγαλύτερα ποσοστά απάντησε χαρακτηριστικά πως: «έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά και γι’ αυτό έχουμε αντέξει».

«Στην Ευρώπης καλπάζει η δεξιά. Αυτό συμβαίνει γιατί οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πια, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων. Εγώ έχω κάνει πολλά λάθη και πολλά καλά και γι’ αυτό έχουμε αντέξει. Είμαι υπερήφανος που δεν αλλάξαμε την ατζέντα μας. Μας έλεγαν για λεφτόδεντρα και τους έχω πει να πάμε στο ταμείο του Κράτους. Κάναμε μία καμπάνια που έθεσε την ατζέντα. Για το Πόθεν Έσχες η ΝΔ μίλησε, εγώ είχα υποσχεθεί πως θα το παρουσιάσω πριν τις Ευρωεκλογές. Απλώς, αυτό άφησε μία άσχημη γεύση για την πολιτική ζωή της χώρας. Η ΝΔ ασχολήθηκε με δολοφονία χαρακτήρα και της ήρθε μπούμερανγκ. Μαθηματικά, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες έως μοναδικές τα κονδύλια της ΝΔ να επαρκούν για τα έξοδά της».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, είπε πως πιστεύει πως θα κερδίσουν.

«Εγώ δεν είπα πως σε αυτές τις εκλογές θα βγούμε πρώτοι. Λέω ξεκάθαρα όμως πως πιστεύω πως θα κερδίσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές. Το πρώτο βήμα έγινε και μίκρυνε η διαφορά».

Μίλησε και για το εάν σε περίπτωση συγκυβέρνησης θέλει να είναι εκείνος πρωθυπουργός.

«Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος προοδευτικός κόσμος. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βασιστούμε σε άλλους, πρέπει να προχωρήσουμε και να κάνουμε το κόμμα μας ευέλικτο. Έχω μάθει πάντα να επενδύω στη βάση και στην κοινωνία και τότε δεν κάνεις λάθος. Θα μιλήσει η κοινωνία. Συμφωνίες κορυφής δεν θα γίνουν».

«Πιστεύω πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Νέα Αριστερά και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Θεωρώ ότι η Νέα Αριστερά πρέπει να επιστρέψει τις έδρες της. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου είχε πει πως δεν θέλει να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι λογικό γιατί μόνος του έφυγε. Είναι ένας άνθρωπος που διοίκησε έντιμα την χώρα. Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω πως έχει ανάγκη η κοινωνία, ένα κόμμα που θα πάρει στάσεις ηθικές για την ιστορία».

Ενώ για τον Κυριάκος Μητσοτάκη είπε:

«Πιστεύω πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι πληροφορία, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη εγώ δεν έχω predator στα κινητά των άλλων. Θωρώ πως αυτό που συνέβη σε αυτές τις εκλογές είναι μη αναστρέψιμο για τον ίδιο. Για να πετύχει η κυβέρνηση πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών».

Τέλος αναφέρθηκε και στο Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

«Φυσικά σκοπεύω να πάω στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του κ. Τσίπρα. Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr