ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για σχολεία: Ολοήμερο μέχρι τις 17:30 από Σεπτέμβριο – Έρχονται προσλήψεις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στις βασικές πτυχές με τις αλλαγές στο νέο ολοήμερο σχολείο.
Κεραμέως για σχολεία: Ολοήμερο μέχρι τις 17:30 από Σεπτέμβριο – Έρχονται προσλήψεις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο συνέδριο για το δημογραφικό ζήτημα, όπου νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε αποκαλύψει το κυβερνητικό σχέδιο για την επέκταση του ωραρίου σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, τόνισε ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο προβλέπεται να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία του νέου προγράμματος.

Όπως ανέφερε η κα Κεραμέως, το σχέδιο αφορά επιλεγμένα σχολεία σε όλη την επικράτεια, δηλαδή όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και την περιφέρεια, και η επέκταση του ωραρίου θα είναι έως τις 17:30 (από τις 16:00 που είναι σήμερα).

Συμπλήρωσε ότι κατά την παραμονή των παιδιών στο σχολείο έως τις 17:30, «θα μπορούν να διαβάζουν για την επόμενη μέρα, δηλαδή να καλύπτεται η μελέτη στο σχολεία, παράλληλα με δημιουργικές δράσεις» και «με τον τρόπο αυτό θα μένει και ποιοτικός χρόνος για την οικογένεια». Επιπλέον, υποστήριξε ότι θα χρειαστεί να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.

Χωρίς κριτήρια

Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στο νέο ολοήμερο σχολείο θα είναι τελείως ελεύθερη, δίχως κριτήρια.

«Μιλάμε για ένα ολοήμερο σχολείο στο οποίο θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση, χωρίς κριτήρια και να τονίσω ότι η στόχευση είναι διττή: Αφενός έχει να κάνει με αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, άρα πιο ποιοτική εκπαίδευση και γι’ αυτό και το νέο πρόγραμμα σπουδών στο ολοήμερο θα είναι σημαντικά ενισχυμένο με πολύ πιο δημιουργικές δράσεις, με έμφαση στα εικαστικά, τέχνες, στη μουσική, σε δράσεις που αρέσουν στα παιδιά. Αφετέρου είναι μια επέκταση που θα συνδράμει πάρα πολύ την οικογένεια, τους εργαζόμενους γονείς, προκειμένου ακριβώς να έρθει πιο κοντά το ωράριο του σχολείου με το ωράριο των εργαζόμενων», υπογράμμισε η υπουργός.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «η κυβέρνηση οριζοντίως έχει προχωρήσει σε μια μεγάλη και πολυδιάστατη δέσμη ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και πράγματι στο υπουργείο Παιδείας έχουμε προχωρήσει σε πολλές αλλαγές προκειμένου να υποστηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και να επεκτείνουμε τις δωρεάν παροχές εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ