ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Περνάμε στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης

«Σαρώνει» η μετάλλαξη - Στη μάχη και στρατιωτικά - ιδιωτικά νοσοκομεία
Κικίλιας: Περνάμε στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης

Στην Αττική η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας είναι πλέον στο βαθύ κόκκινο. Περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας στη διαχείριση της κρίσης στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, παρουσιάζοντας το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής που δοκιμάζεται από την αύξηση εισαγωγών και διασωληνωμένων.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής απέναντι σας.  Στην Αττική η πίεση δεν είναι στο κόκκινο είναι βαθύ κόκκινο. Ως εκ τούτο περνάμε από το επίπεδο αυξημένης επιτήρησης της πανδημίας στην εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης» τόνισε ο κ. Κικίλιας.     

Όπως εξήγησε το σχέδιο είχε εφαρμοστεί στη Βόρεια Ελλάδα τον Νοέμβριο «και δυστυχώς θα εφαρμοστεί και στην Αττική τώρα».

 

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας  «παρατηρείται  διάδοση της βρετανικής μετάλλαξης που  διασπείρεται ταχέως».
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε  στη συνέχεια αναδιάταξη του νοσοκομειακού χάρτη της Αττικής, με τη συνδρομή στρατιωτικών νοσοκομείων, όπως το ΝΙΜΤΣ, αλλά και ιδιωτικών νοσοκομείων, όπως το «Ντυνάν»  που αναλάβουν την περίθαλψη μη Covid-19 περιστατικών, προκειμένου να διατεθούν κι άλλες  κλίνες δημόσιων νοσοκομείων  στην περίθαλψη περιστατικών κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ