ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: «Συναγερμός» για 10 περιοχές – Έκκληση Κικίλια ενόψει ρεβεγιόν

Έκκληση ενόψει του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά τα 942 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (30/12/2020)
Κορονοϊός: «Συναγερμός» για 10 περιοχές – Έκκληση Κικίλια ενόψει ρεβεγιόν

Τόνισε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες. Το ίδιο και την Πρωτοχρονιά. «Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε όσους δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη την χώρα και να προσέξουμε ιδιαίτερα όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι πολλά κρούσματα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα, «εντοπίστηκαν ανά 100.000 κατοίκους σε Κάλυμνο, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρο, Ροδόπη, Θάσο, Φλώρινα, Λέσβο και Ξάνθη».

«Τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Ο συνάδελφός μου στη Γερμανία ανακοίνωσε ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από την επιστροφή στην κανονικότητα, θα πρέπει να ζήσουμε τους επόμενους δύο με τρεις μήνες σε πολύ δύσκολες συνθήκες», πρόσθεσε ακολούθως, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμών

Ως προς το πιστοποιητικό εμβολιασμών, ο κ. Κικίλιας διέψευσε πληροφορίες πως αυτό θα ζητείται από τους πολίτες ώστε να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες. Είπε πως το πιστοποιητικό θα είναι «για ιδία χρήση».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ