Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας της αδερφής του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι αποκάλυψε για το πρόβλημα υγείας της αδερφής του

Στο πλαίσιο συνέντευξης στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε γίνεται»

Συνέντευξη στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα δε γίνεται» παραχωρεί αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί γιατί έκανε την ανάρτηση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η αδερφή του και εξήγησε ότι «είναι δύσκολο όταν μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον καρκίνο».

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ναταλία Γερμανού

«Γι’ αυτό δημοσιοποίησα το πρόβλημα υγείας της αδερφής μου»

«Είναι δύσκολο για κάποιον να ακούσει ότι ένα στενό του πρόσωπο αντιμετωπίζει τον καρκίνο. Ο λόγος που το δημοσίευσα είναι για να αναδείξω την σημασία των εξετάσεων που μας επιτρπέπουν να τον διαγνώσουμε ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τον αντιμετωπίσουμε» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». «Αν είναι να βρείς κάτι καλύτερα να το βρεις νωρίς» σημείωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή το πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει στο όνομα της πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ που έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

«Με ένα μήνυμα από το κράτος μπορεί μια γυναίκα να κάνει δωρεάν μαστογραφία» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «με το πρόγραμμα αυτό βρήκαμε 3.000 πρώιμα στάδια καρκίνου».

Γυναικοκτονίες και το panic button

«Αυτά πάντα συνέβαιναν. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι οι γυναίκες μιλούν περισσότερο και εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Μια γυναίκα πρέπει να ξέρει ότι θα βρει κατανόηση και βοήθεια» είπε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε το πόση σημασία δίνει για την εκπαίδευση των παιδιών ώστε να αποφεύγονται περιστατικά βίας κατά γυναικών και ότι αυτό «δεν είναι μαγκιά».

Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε ένα είδος μουσικής, την οποία δεν κατονόμασε αλλά «φωτογράφισε», η οποία, όπως είπε, «αντιμετωπίζει ως αντικείμενα τις γυναίκες». «Ενοχλούμαι από τη γλώσσα που χρησιμοποιεί αυτή η μουσική» είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μας να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές»

«Είναι μια υπόθεση δύσκολη και εγείρονται πολλά ερωτήματα. Είχαμε αρκετά δεδομένα για να προχωρήσουμε σε μια γρήγορη κίνηση να αλλάξουμε το ΔΣ. Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά καθώς έγιναν σημαντικές δωρεές» εξήγησε.

«Ο τελικός σκοπός μας είναι να έχουμε λιγότερα παιδιά στις δομές. Το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε μια οικογένεια» τόνισε και συμπλήρωσε πως «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτούς που μπήκαν και διοικούν την Κιβωτό».

«Έχουμε πολλή δουλειά στο θέμα της υγείας αλλά και στην δικαιοσύνη»

Σε άλλο σημείο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ως χώρα έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά στο θέμα της υγείας αλλά και στην δικαιοσύνη ιδίως σε θέματα ταχύτητας απονομής της. «Θεωρώ ότι και εκεί έχουμε σημαντικά βήματα να κάνουμε και θεωρώ ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος» επισημαίνοντας την αναπτυξιακή της διάσταση.

Τι είπε για την ενασχόληση με τα social media

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή, για τον οποίο σημείωσε ότι «ναι ότι αυτό είναι προφανές (σ.σ. η ενασχόλησή του με τα social media)».

Αφού επισήμανε ότι υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, είπε ότι «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια» αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές σε αυτά υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.

Netflix, Σασμός και Μουντιάλ

Σε άλλο σημείο, εξομολογήθηκε ότι η αποφόρτιση από μια δύσκολη ημέρα έρχεται «με μια χαλαρή συζήτηση με τη σύζυγο, μια ταινία στο Netflix, με το να φύγουμε από το κινητό».

Συμπλήρωσε, δε, πως «έχω δει και ‘Σασμό’ που είναι ενδιαφέρουσα σειρά και χαίρομαι που η ελληνική τηλεόραση παράγει, βλέπω και ποδόσφαιρ0. Μάλιστα, είναι πολύ ωραίο ότι 21:00 υπάρχει ένας αγώνας να δούμε» είπε με αφορμή του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr