ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” – Μαλακώντας: Οι κάτοικοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να χρυσοπληρώνουν για “υπηρεσίες” ύδρευσης

Ερώτηση για την ύδρευση των οικισμών της περιοχής Μαλακώντα
“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” – Μαλακώντας: Οι κάτοικοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να χρυσοπληρώνουν για “υπηρεσίες” ύδρευσης

Επανειλημμένα έχουμε θέσει στη Δημοτική Αρχή το σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την υδροδότηση της περιοχής ΠΑΝΟΡΑΜΑ  Μαλακώντα, του Δήμου Χαλκίδας προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην επίλυση του με κάθε δυνατό μέσο.

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” είναι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, συμμερίζεται την αγωνία και την αγανάκτηση τους αφού για πολλά χρόνια στερούνται του δικαιώματος σε καθαρό και πόσιμο νερό και διεκδικούν την άμεση υδροδότηση του οικισμού που διαμένουν.  

Όπως είναι γνωστό ο οικισμός ΠΑΝΟΡΑΜΑ βρίσκεται απόχρόνια εντός σχεδίου, ανήκει στο Δ.Δ Φύλλων του Δήμου Χαλκίδας στον οποίο οι κάτοικοι του πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες γιατί παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι διεκδικούν το “αυτονόητο”, το αίτημα τους δεν ικανοποιείται και επί της ουσίας εμπαίζονται.

Η προσπάθεια καθησυχασμού με τον ισχυρισμό ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με την προμήθεια νερού από ιδιώτη είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Οι κάτοικοι δεν έχουν καμιά υποχρέωση να χρυσοπληρώνουν για “υπηρεσίες” του ιδιώτη, πολύ περισσότερο που αυτός δεν διαθέτει “άδεια χρήσης ύδατος” και το νερό που διαχειρίζεται έχει πολλά προβλήματα, όπως πληροφορηθήκαμε.

Συγκεκριμένα, από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποίησε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοιν . Μέριμνας Π.Ε Εύβοιας – Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποδείχθηκε ότι το νερό δεν είναι κατάλληλο για χρήση λόγω ύπαρξης μικροβίων, βαρέων μετάλλων κ.α.  

Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη του οικισμού στο Δίκτυο Υδροδότησης του Δήμου Χαλκίδας, το οποίο σε ευθεία γραμμή απέχει περίπου 1.500 μέτρα από τον οικισμό.

Δεδομένου ότι η κατάσταση κυριολεκτικά δεν πάει άλλο για τους κατοίκους της περιοχής, ζητάμε να ξεκαθαριστούν άμεσα:

Πρώτο, αν έχει συμπεριληφθεί στις προτάσεις του δήμου προςτο Υπουργείο Εσωτερικών το έργο της υδροδότησης τουοικισμού ΠΑΝΟΡΑΜΑ και η ένταξη του στο πρόγραμμα  “Αντώνης Τρίτσης”, (το οποίο λήγει 31/5/21) και Δεύτερο, σε τι ενέργειες θα προβεί η Δημοτική Αρχή για την επίλυση του προβλήματος και την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων.  

Επίσης, ζητάμε να διευκρινιστεί σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία για την αλλαγή του αγωγού ύδρευσης στον οικισμόΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ-ΛΙΘΟΣΩΡΟΣ και αν έχει ενταχθεί τελικά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Γρανέτα Τσιβίκα – Βαγγέλης Σταματούκος

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ