ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιμενικό Σώμα: Έρχονται 420 νέες προσλήψεις

Λιμενικό Σώμα: Έρχονται 420 νέες προσλήψεις
Οπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή»

Στην άμεση ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με την πρόσληψη 420 νέων στελεχών αναφέρθηκε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή».

Όπως είπε, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι προχωρούν διαγωνισμοί για πλοία ανοικτής θαλάσσης, καταδιωκτικά σκάφη, μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια, ενώ προβλέπεται η δημιουργία υπερσύγχρονου θαλάμου επιχειρήσεων με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και η προμήθεια θερμικών καμερών, drones και προηγμένων συστημάτων επιτήρησης.

Για τους δεκάδες δύσκολους απεγκλωβισμούς πολιτών από τις ακτές που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΛΣ στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές, ο υπουργός ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που επέδειξαν, σημειώνοντας πως «επιχείρησαν οργανωμένα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να προσεγγίσουν τις ακτές εν μέσω θυελλωδών ανέμων, χαμηλής ορατότητας και μεγάλων πυρκαγιών και να απεγκλωβίσουν εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πατριωτισμό να κάνουμε το καθήκον μας».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού στη θάλασσα, ο κ. Κικίλιας ανέδειξε τη σημαντική συνολική μείωση των ροών σε σχέση με πέρυσι, τονίζοντας ότι «η στρατηγική μας στο μεταναστευτικό αποδίδει μετρήσιμα αποτελέσματα. Φέτος καταγράφεται συνολική μείωση των ροών 34%, με τη μείωση από την Τουρκία να είναι στο -61% και από τη Λιβύη στο 4%. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας σε όλα τα πεδία. Όσον αφορά το υπουργείο Ναυτιλίας, ενισχύσαμε το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη με τέσσερα επιπλέον εναέρια μέσα της Frontex και δύο drones πολύ μεγάλης εμβέλειας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επιτηρούν σχεδόν ολόκληρο το Λιβυκό Πέλαγος. Ενισχύσαμε την Κρήτη με παραπάνω προσωπικό, αναβαθμίσαμε το δόγμα της αντιμετώπισης και μειώσαμε τον χρόνο αντίδρασης στα περιστατικά. Ταυτόχρονα, ανοίξαμε σταθερούς διαύλους συνεργασίας με τις αρχές της Λιβύης για να αποτρέψουμε κατά το δυνατόν τις αναχωρήσεις και να χτυπήσουμε τα δίκτυα των αδίστακτων διακινητών στην πηγή τους». «Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν θα γινόταν χωρίς τους ανθρώπους μας. Οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, μέρα και νύχτα, σε κάθε νησί μας. Βρίσκονται εκεί για να φυλάσσουν τα θαλάσσια σύνορά μας και να προασπίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι στήριγμα για τα νησιά μας, είναι δίπλα στους νησιώτες μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr