Μ. Χατζηγιαννάκης: Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι «το παιδάκι» της κυβέρνησης της ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι «το παιδάκι» της κυβέρνησης της ΝΔ

Την αντίδραση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μίλτου Χατζηγιαννάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας σχετικά με το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί

Την αντίδραση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Χατζηγιαννάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Στο σχετικό σχόλιό του ο κ. Χατζηγιαννάκης τονίζει τα εξής:

«Στο «ελληνικό όνειρο» των νησιών και των βουνών μας δεν χωρούν δάσκαλοι και κατ’ επέκταση δεν χωρούν τα παιδιά μας για την κυβέρνηση της ΝΔ. Αφού οι αρμόδιοι υπουργοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να λύσουν άλλο ένα μείζον πρόβλημα, αυτό της στέγασης των εκπαιδευτικών -με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να καταλήγουν να διαμένουν σε camping λόγω του υπέρογκου κόστους ενοικίασης- μετακυλίουν στους Δήμους, για άλλη μία φορά από τις μάσκες για τα σχολεία μέχρι τα ναυαγοσωστικά βάρητην ανικανότητά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Να μην περιμένουμε «το κράτος πατερούλη να παρεμβαίνει συνεχώς» είπε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, και το πρόβλημα να το λύσουν οι Δήμοι. Με τα οικονομικά των Δήμων να βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και έχοντας να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το υπέρογκο ενεργειακό κόστος ώστε να μη φορτωθεί στους δημότες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση για άλλη μια φορά καλείται να προβεί και σε άλλα έξοδα για να στηρίξει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι επαίτης ούτε μπορεί να εμπαίζεται σε τέτοιο βαθμό από τη Νέα Δημοκρατία. Ας φύγουν οι κύριοι της κυβέρνησης για διακοπές διαρκείας και ας αφήσουν για το καλό του τόπου μας την Προοδευτική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. να βάλει τα θεμέλια ξανά για την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, με πόρους, αρμοδιότητες και προσωπικό».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr