ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χατζηγιαννάκης: Οι αριθμοί λένε την πικρή αλήθεια για τις ΜΕΘ και το προσωπικό του ΕΣΥ

Μ. Χατζηγιαννάκης: Οι αριθμοί λένε την πικρή αλήθεια για τις ΜΕΘ και το προσωπικό του ΕΣΥ

Την ανάγκη άμεσης στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε, ανέδειξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και την εκπομπή “Market Watch”.

Ο βουλευτής Ευβοίας τόνισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία παρέλαβε 450 κλίνες ΜΕΘ και τις αύξησε μέσα στην περίοδο των μνημονίων σε 560 τις οποίες και στελέχωσε με οργανικές προσλήψεις προσωπικού. Αντίστοιχα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν είχε δημιουργήσει ούτε μία παραπάνω κλίνη. Σχολίασε πως, με το ξέσπασμα της χειρότερης πανδημίας τα τελευταία εκατό χρόνια, η κυβέρνηση έπρεπε να βάλει όλες της τις δυνάμεις να ενισχύσει το ΕΣΥ με δύο τρόπους: πρώτον αυξάνοντας τις ΜΕΘ και δεύτερον προσλαμβάνοντας ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ερωτώμενος σχετικά, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αύξησε τις ΜΕΘ πολύ λιγότερο από αυτό που θα μπορούσε, καθώς δεν έχει επιτάξει καν τις ιδιωτικές κλίνες, ενώ, μέσα στις περίπου χίλιες που υπάρχουν δεν είναι μόνο του ΕΣΥ αλλά και οι προαναφερθείσες ιδιωτικές. Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υποστήριξε πως οι αριθμοί λένε την αλήθεια καθώς “το υγειονομικό προσωπικό της χώρας είναι λιγότερο κατά 6.000 από ότι ήταν πέρσι τέτοια εποχή όταν δεν είχαμε την πανδημία του Covid-19”.

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης επεσήμανε πώς η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει να στηρίξει την ελληνική κοινωνία και αναρωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο δεν έχoυναπορροφηθεί τα 5-7 δις ευρώ που μένουν αναξιοποίητα από το ΕΣΠΑ 2014-2020, χρήματα τα οποία θα μπορούσε να διοχετεύσει η κυβέρνηση στην πολύπαθη αγορά για να βοηθήσει τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

“Σε αυτό το μοντέλο ενίσχυσης των επιχειρήσεων προχώρησαν οι Περιφέρειες της χώρας, και οι 12 από τις 13 Περιφέρειες είναι προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., η κυβέρνηση γιατί κωλυσιεργεί;”, ρώτησε κλείνοντας τη σχετική αναφορά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ