ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χατζηγιαννάκης: Όλη η Ελλάδα μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας και η ΝΔ καταργεί τα σχολεία τους

Η Εύβοια και οι άνθρωποί της θα σταθούν ξανά στα πόδια τους, αλλά χρειάζεται βοήθεια, την οποία, όμως, τέτοιες αποφάσεις την υπονομεύουν, δήλωσε ο βουλευτής του Σύριζα
Μ. Χατζηγιαννάκης:  Όλη η Ελλάδα μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά από τις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας και η ΝΔ καταργεί τα σχολεία τους

Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Την ώρα που σε όλη τη χώρα, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο κόσμος μαζεύει σχολικά είδη για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί και υποβαθμίζει τα σχολεία πολλών χωριών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3897 Β΄/20-8-21 η κυβέρνηση αποφασίζει μεταξύ άλλων την κατάργηση, υποβάθμιση και συγχώνευση πολλών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Εύβοια, ενώ την ίδια στιγμή ο covid-19 καλπάζει για άλλο ένα φθινόπωρο και οι ανάγκες για μικρότερα τμήματα παιδιών είναι επιτακτικές.

Τώρα που οι Ευβοίωτες και οι Ευβοιώτισσες κάνουν έναν τεράστιο αγώνα να παραμείνουν στον τόπο τους με τις περιουσίες, σπίτια, εργασίες, περιβάλλον να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, η κυβέρνηση δείχνει την τρομερή απάθειά της προς αυτούς τους ανθρώπους.

Όμως, η απάθεια αυτή και η απόφαση κλεισίματος σχολείων δεν αφορά μόνο τις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και τους υπόλοιπους Δήμους της Εύβοιας, με πιο τρανταχτό παράδειγμα αυτό της συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Λουκά στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στην οποία σύσσωμη η τοπική κοινωνία εναντιώνεται.

Η Εύβοια και οι άνθρωποί της θα σταθούν ξανά στα πόδια τους, αλλά χρειάζεται βοήθεια, την οποία, όμως, τέτοιες αποφάσεις την υπονομεύουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ